Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
videa se nižu

Ukrajinski youtuber analizirao nastup Leta 3, oduševljen je: 'Inteligentno, majstorski'

Foto: YouTube
1/14
21.02.2023.
u 10:08

Koliko je pjesma popularna u svijetu vidi se i po količini videa na YouTubeu koje snimaju korisnici i njihovim reakcijama na pjesmu. Jedan youtuber otišao je čak tako daleko da snimi i cijelu analizu o svojim dojmovima o pjesmi i pokušava shvatiti o čemu Let 3 zapravo pjeva.

Let 3 s pjesmom "Mama ŠČ!" pobijedio je 11. veljače na Dori, čime je priskrbio sebi put u Liverpool i titulu hrvatskog predstavnika na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije, a reakcije javnosti su podijeljene. Neki su oduševljeni, drugi ih žele diskvalificirati zbog političke poruke koju pjesme na Euroviziji ne smiju isticati, ma kakva god ona bila. Međutim, voljeli ih ili ne, Damir Martinović Mrle (61) i Zoran Prodanović Prlja (58) polako se penju na kladionicama, a brojke na YouTubeu također pokazuju koliko su popularni ovih dana. Primjerice,  na službenom kanalu Eurovizije pjesma ''Mama ŠČ!'' u samo jedan dan prikupila je gotovo pola milijuna pregleda, a nakon tjedan dana prešli su milijun. 

Koliko je pjesma popularna u svijetu, vidi se i po količini videa na YouTubeu koje snimaju korisnici i njihovim reakcijama na pjesmu, Jedan youtuber otišao je čak tako daleko da snimi i cijelu analizu o svojim dojmovima o pjesmi i pokušava shvatiti o čemu Let 3 zapravo pjeva. 

Roman Spivak, koji se predstavlja kao profesionalni glazbenik iz Ukrajine, posebno je oduševljen ''Mamom ŠČ''. Snimio je već dva videa o Letu 3, a posebno je oduševljen našim pobjednicima te je hrvatsku pjesmu nazvao "inteligentnim, majstorskim trolanjem SSSR-a i Ruske Federacije", dok je zaključio kako ŠČ znači: "Rusi, bježite iz Ukrajine!" 

Osvrnuo se i na traktor, dio pjesme koji je uvrijedio dio srpske javnosti jer su mislili da se njima rugaju. Bend je jasno izjavio da to nije slučaj, a Roman misli da je tu riječ o tome kako su na početku agresije Ukrajinci krali ruske tenkove traktorom. Većina publike u komentarima i dalje misli kako je bend uključio traktor u pjesmu kao aluziju na Lukašenkov dar Putinu

"Mama ljubila morona, dakle Rusija voli morona i to uvijek. Voljeli su oni i Staljina i Lenjina i Putina..." izjavio je youtuber i objasnio što misli o uključenju 'Njinlea' u nastup. 

"Lenjin je odjeven u svećeničku odoru, a on se borio protiv crkve i religije. Htio ju je uništiti. A ljudi ga danas štuju", rekao je.
Isto tako, prema njegovu mišljenju, plesačice koje se pojavljuju na videozidu aluzija su na Mariju Zaharovu, rusku ministricu vanjskih poslova. 

 

Ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije održava se u Liverpoolu nakon što je prošle godine pobjedu odnijela Ukrajina i njihov predstavnik Kalush Orchestra. Međutim, zbog ratne situacije Ukrajina je zaključila kako se tamo ne može održati natjecanje pa je pao izbor na Englesku. Najveći favoriti i ove godine su predstavnici Ukrajine, duo Tvorchi s pjesmom ''Heart of Steel''. Šansa za pobjedu im je 26 posto. Na drugom mjestu stoji Švedska s 10 posto mogućnosti osvajanja ovog natjecanja te Norveška na trećem mjestu s 8 posto šanse za pobjedu. Na ovogodišnjoj Euroviziji natječe se 37 zemalja.

Inače, skladba riječkog benda izazvala je odobravanje i oduševljenje jednog dijela publike koji čvrsto vjeruje kako konačno imamo pjesmu s kojom ćemo nakon dugo vremena doći i do finala, ali s druge strane ima i nezadovoljne publike koja nije nimalo oduševljenja pjesmom i nastupom Leta 3. Njihovo nezadovoljstvo je toliko da su odlučili potpisati i peticiju naziva "Ukinimo nastup Let 3-a na Euroviziji". Ova se peticija nalazi na online platformi peticijeonline i nije poznato tko ju je pokrenuo te zasad ima 1316 online potpisa.

Korisnici platforme uz potpis su dali i objašnjenja zašto ne žele da Let 3 predstavlja Hrvatsku na Euroviziji.

"Sramota za Hrvatsku. Ne želim da Let 3 predstavlja Hrvatsku na Euroviziji. Ne podržavam ni jedan tip nepravde...!!! Ovo je sramota. Potpisujem jer se slažem da nas NE predstavlja LET 3 na Euroviziji. Smatram nastup grupe Let 3 nakaradnim, pogotovo za oči maloljetne djece! Ovako bolesno ispiranje mozga se mora zaustaviti pod hitno! Potpisujem jer ovakvi ne mogu predstavljati nas Hrvate. NE želim da mene predstavljaju igdje ovakvi nekvalitetni muzikanti – lakrdijaši. Ovo nisu osobe koje bi predstavljale Hrvatsku na Euroviziji. Nismo mi idioti kakvim nas ovi predstavljaju. Strašno. Promoviraju satanizam. Zar uopće treba objašnjenje?! Užas živi, sramota, mene ne predstavljaju. Iskreno, pjesmu nisam ni poslušala jer ne pratim Doru, ali kad vidim kako izgledaju, to mi je dovoljno. Ne želim da moju zemlju predstavljaju muškarci koji se odijevaju poput žena, makar to bio samo dio showa", piše u objašnjenju uz potpise.

Let 3 zasada odlično stoji na kladionicama i mnogi ih vide u finalu i odmah po završetku Dore došli su pod radar obožavatelja Eurovizije koji su bili ugodno iznenađeni što će nas Let 3 predstavljati na Euroviziji i po mnogima je upravo "Mama ŠČ" jedan od najvećih favorita ovogodišnjeg natjecanja.

VIDEO Ksenija Urličić : Hodala sam po HRT-u s crnom torbom s naljepnicom HDZ-a. Lilić je mislio da ću nas upropastiti

Ključne riječi

Komentara 5

LU
lunar777
11:25 21.02.2023.

PŠK

ST
stomiovotreba
10:58 21.02.2023.

Blago nama, bucmasti ukrajinski youtuber je odusevljen.

GA
galico
11:51 21.02.2023.

Zašto nije na frontu ovaj tjuber :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije