SJENE PROŠLOSTI

Upoznajte likove nove serije na RTL-u zbog kojih ćete uvidjeti da je osveta ponekad jedini mogući izbor

Foto: RTL
1/8
29.07.2024.
u 14:28

Što se dogodi kada umjesto ljubavi prema obitelji i bližnjima prevlada želja za osvetom, moći i manipulacijom - otkrit će likovi uzbudljive dramske serije 'Sjene prošlosti' koju RTL donosi svojim gledateljima ove jeseni!

Nova RTL-ova dramska serija je napeta emotivna priča o životima četiri žene čije su sudbineisprepletene događanjima iz djetinjstva. Marta, Paula, Ana i Olga četiri su prijateljice koje žive život klasičnih srednjoškolki, no kada Marta odluči da je došlo vrijeme da svrgnu Olgu s trona popularnosti, priprema joj okrutnu podvalu i njihovo se prijateljstvo raspada zauvijek mijenjajući Olgin život. Dvadeset godina kasnije, Olga se vraća u njihove živote i putevi četiri bivše prijateljice ponovno se isprepleću. Iako Olga želi nastaviti normalnim životom, suočena sa starim (ne)prijateljicama, u njoj se budi želja za osvetom koja će pokrenuti lavinu raznih, vrlo neočekivanih događaja, pa čak i ubojstva!

Glavnu protagonisticu serije, ginekologinju Olgu koja vodi svoju ordinaciju u Zagrebu, utjelovila je Marina Fernandez. Olga je empatična i savjesna žena koja emotivno doživljava svijet oko sebe i ta njezina vrlina s vremenom postaje mana. Vraća se u predgrađe gdje je odrasla, uvjerena da je prošlost ostavila iza sebe, ali ona je ipak sustiže. Susret sa starim prijateljicama, predvođenim manipulativnom Martom, počinje izvlačiti najgore iz Olge - želju za osvetom.

GALERIJA: Upoznajte likove nove serije na RTL-u zbog kojih ćete uvidjeti da je osveta ponekad jedini mogući izbor

1/8

Kraljicu svog malog svijeta, atraktivnu Martu koja ne podnosi neposluh tumači Jelena Perčin. Oštra na jeziku, inteligentna i šarmantna, njezino najjače oružje je manipulacija i uvijek se trudi poboljšati svoj status u društvu. Paula i Ana njezine su najbolje prijateljice, no ona ih samo koristi kao pijune u svojim nemilosrdnim igricama. Sa suprugom Šimunom čini moćan par u društvu, no zbog njezine opsjednutosti trivijalnostima polako se počinje udaljavati od njega.

Karizmatičnog Šimuna tumači Jasmin Mekić. Šimun je broker koji jako vodi brigu o poslu, ali to nije ništa u usporedbi s ljubavi koju osjeća prema obitelji. Puno je topliji prema kćeri nego prema supruzi koju je nekada istinski volio, no ne sviđa mu se u što se pretvorila. Problemi na poslu i pronalazak srodne duše u novopridošlici Olgi poljuljat će Šimunov naizgled savršen svijet.

VEZANI ČLANCI:

Dajana Čuljak glumi Paulu, Martinu najbolju prijateljicu također sklonu manipulacijama iako nije ni upola dobra u tome kao Marta. Voli tračeve i uživa u tuđoj nesreći, no puno je emotivnija od Marte i nema samokontrolu kao ona pa teško skriva svoje igrice i intrige. Opsjednuta je izgledom i dojmom koji ostavlja, lako gubi kontrolu i tada pokazuje svoje pravo lice te je uvjerena kako Olga želi ukrasti njezina supruga Tomu jer su bili srednjoškolska ljubav.

Paulin suprug Tomislav (Matija Kačan) nema hrabrosti priznati si neke stvari o svom braku. Nekada jako zaljubljen u svoju prvu djevojku Olju, godinama je u braku s Paulom, znajući duboko u sebi da to nije 'prava stvar'. Fasciniran je svojim najboljim prijateljem Matom (Janko Rakoš) zbog njegove sklonosti ženama i koliko god želi ostati vjeran supruzi - Olja je još uvijek njegova najveća slabost.

Najmirniju od četiri prijateljice igra Ana Maras Harmander, koja se u mladosti udala za starijeg Matu, a za razliku od svojih prijateljica - nije sklona manipulacijama i svi je malo podcjenjuju. No Ana je inteligentna, pronicljiva, topla i prijateljski nastrojena osoba i često se suprotstavlja dominantnoj Marti. Iskreno je radosna zbog Olgina povratka i žali zbog svog ponašanja prema njoj u prošlosti. Ipak, njezina savršena vanjština se mijenja kada dozna za suprugovu nevjeru...

Uspješan građevinar Mate (Janko Rakoš) zapravo je slabić koji traži strast u aferi s mladom instruktoricom fitnesa. Klasičan je tradicionalni muškarac koji je oženio Anu jer je predstavljala savršenu ženu, no s vremenom mu je prestala biti zanimljiva. Mate je sebičan, samo mu je važno da on bude zadovoljan i ne planira uništiti brak ni zbog Blanke ni zbog bilo koje druge žene - zadovoljan je mirnim obiteljskim životom dok ima ljubavnicu sa strane.

Srednjoškolski profesor glavnih junakinja je Eduard (Đorđe Kukuljica), čiji su život i karijera praktički uništeni Martinim lažima, no nije dopustio da gnusne optužbe iz prošlosti obilježe njegov život. Suzdržan, mudar i pomiren sa sudbinom, on je glas razuma kada se Olja upušta u svoj plan osvete.

Naizgled mirne živote u prigradskom naselju uznemirit će Olgin povratak jer će skrivene i duboko zakopane mračne tajne svih aktera serije početi isplivavati na površinu, što će izazvati lavinu tragičnih događaja, a hoće li Olgina želja za osvetom potpuno prevladati ili će uspjeti nadvladati svoje mračne impulse - ne propustite pratite ove jeseni na RTL-u u novoj domaćoj seriji 'Sjene prošlosti'.

VIDEO: Oženio se Matija Cvek: Zasjao u ružičastom odijelu

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
15:44 30.07.2024.

Jedva čekam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije