Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Uvod u anatomiju - ultimativna feel good serija svih generacija

Uvod u anatomiju
Foto: © 2014 ABC Studios. All Rights Reserved.
1/7
02.05.2024.
u 14:36

U moru sadržaja koji svakodnevno konzumiramo putem naših ekrana, vrlo je zahtjevno odabrati nešto što će nas držati zainteresiranima i zbog čega nećemo svako malo švrljati po mobitelima.

Jedna od tih serija, iako je zagazila u 20. sezonu, još uvijek je „Uvod u anatomiju“. Najdugovječnija medicinska drama nije imala sjajna predviđanja nakon premijere 2005. godine, no skoro dva desetljeća kasnije i dalje drži pažnju fanova diljem svijeta – zašto je tako i koja je tajna serije koja, za razliku od konkurencije, ne posustaje s emitiranjem novih epizoda?

Foto: © 2014 ABC Studios. All Rights Reserved.

Jedan od ključnih faktora popularnosti serije su kompleksni likovi i zanimljive priče. Početkom prikazivanja „Uvoda u anatomiju“ na televiziji napravljen je presedan koji prije nije viđen – glumačka postava prve sezone uključivala je čak tri afroamerička glumca u ulogama moćnih liječnika jedne od najjačih bolnica u Seattleu, gdje se odvija radnja serije. Osim toga, najbolja prijatelja glavne junakinje Meredith Grey (koju glumi Ellen Pompeo) je Cristina Yang – Azijatkinja koje je utjelovila lik potpuno drukčije verzije ženstvenosti, nešto što nismo dotad navikli gledati na televiziji, a što je glumica Sandra Oh fantastično odradila. Poslovne i ljubavne zavrzlame, nepredvidljivi ljudski odnosi i dašak romantike (sjetimo se samo seksi scene Meredith s neodoljivim McDreamyjem i mnogih drugih) dala je gledateljima bijeg od stvarnosti, svaki tjedan na sat vremena. Uz raznoliku postavu i zanimljive scenarije, svatko od nas pronašao je razlog zašto ostati vjeran ovoj seriji.

Foto: ©2024 American Broadcasting Companies, Inc. All rights reserved.

Članica tima zaduženog za nevjerojatne priče iza kamere, priznala je kako ih od drugih izdvaja i predanost istraživanju raznih medicinskih slučajeva koji pozadinu imaju u stvarnom svijetu. Naime, medicinski slučajevi koje pratimo iz epizode u epizodu inspirirani su stvarnim događajima koji su se dogodili stvarnim ljudima. Kako bi što vjernije prikazali razne nedaće i bolesti te načine na koje se liječnici protiv njih bore, timu pisaca na setu seriju pridružila se i liječnica hitne pomoći.

Foto: © 2014 ABC Studios. All Rights Reserved.

Dio ostavštine „Uvoda u anatomiju“ svakako je niz talentiranih glumaca koji danas imaju zavidne karijere, a počeli su ranih 2000-ih upravo na setu Shonde Rhimes, afroameričke producentice koja je odlučila smjelo pisati o medicini, i to na dotad neviđeni način. Ne treba zaboraviti ni već spomenute ženske likove, likove različitih boja kože i nacionalnosti koji pod krovom jedne bolnice postaju odrasle osobe i pronalaze svoje mjesto u društvu, kao i na poslovnom planu.

Sve su ovo dobro promišljeni koraci zbog kojih i danas gledamo „Uvod u anatomiju“, ultimativnu feel good seriju naše generacija, ali zasigurno i onih koje će ju tek početi gledati. Najnovija 20. sezona serije sigurno će nas sve oduševiti, a premijerno ju pratimo četvrtkom, od 2. svibnja u 22 sata samo na kanalu STAR Life.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije