OMILJENI KVIZ ZNANJA

Uzbudljivi nastavak 'Superpotjere'! Kandidat osvojio 10.000 eura, a natjecao se i brat Dine Jelusića

Foto: HRT
1/8
29.09.2024.
u 21:25

Jesenski dio druge sezone Superpotjere počeo je uzbudljivim i napetim dvobojima četvero natjecatelja, a najuspješniji bio je Tomislav Vlaić. Pobijedio je četvero lovaca i osvojio 10.000 eura. Tatjana Bošnjaković, Bruno Jelusić i Natko Jurdana, iako su imali sjajne trenutke, nisu uspjeli nadmudriti lovce.

Zagrepčanka Tatjana Bošnjaković imala je čast otvoriti prvu od trinaest novih emisija Superpotjere. I u novim emisijama popularnog kviza voditelj je Joško Lokas, a lovci su i dalje Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Dean Kotiga, Mladen Vukorepa i Sven Marcelić. Profesorica hrvatskog jezika, u prvom krugu natjecanja, gdje voditelj postavlja do pet pitanja s višestrukim izborom, točno je odgovorila na prvo pitanje, osvojivši 500 eura. Odlučila se za borbu s četvero lovaca za iznos od 7500 eura i 20 sekundi prednosti. 

Iako je na početku Tatjana izgledala kao favoritkinja, nekoliko pogrešaka pred kraj igre donijelo je pobjedu Deanu, Mladenu, Svenu i Morani, s razlikom od tri sekunde. 

Najuspješniji natjecatelj ovotjedne Superpotjere

Sljedeći natjecatelj, Tomislav Vlaić, zagrebački umirovljenik, u dvoboj s lovcima ušao je s 1000 eura. Protiv Kreše, Morane, Mladena i Deana borio se za 10.000 eura s 20 sekundi prednosti. Smirenom igrom uspio je nadigrati lovce te ih je pobijedio s četiri sekunde.
Lovci su točno odgovorili na sva pitanja, a Tomislav nije znao da je Boris Jeljcin nazočio pogrebu cara Nikolaja II. Romanova 80 godina nakon njegove smrti.  - Zasluženo ste pobijedili. Bilo je napeto, a vi ste bili jako dobri. Želim vam da ostvarite svoje želje, kazao je Mladen. Tomislav je nakon pobjede najavio da će s osvojenim iznosom prirediti slavlje i kupiti kartu za finale Lige prvaka, gdje očekuje Dinamo. 

1/8

VEZANI ČLANCI:

Napet dvoboj sa svih pet lovaca

Bruno Jelusić, student druge godine Ekonomskog fakulteta, već je imao jako dobra iskustva s Potjerom - u svibnju je nadigrao Deana i osvojio 20.000 eura.  Komentirajući mogući odgovor na prvo pitanje Bruno je bio dekoncentriran i brzoplet, no na poticaj Joška zastao je, razmislio te točno odgovorio i osvojio 1000 eura. Odlučio se za dvoboj sa svih pet lovaca za 20.000 eura i 10 sekundi prednosti. Nažalost, četiri netočna odgovora dovela su ga do poraza u napetoj završnici. Lovci su znali sve odgovore i na kraju dvoboja na satu im je ostalo 11 sekundi.  

- Presudila vam je, doslovce, jedna pogreška, rekla je Morana čestitajući.  - Drago mi je što sam odigrao protiv svih lovaca jer obožavam i Potjeru i Superpotjeru. Barem znam da sam se borio do kraja. Hvala vam, kazao je Bruno.

Foto: HRT

Unatoč velikodušnoj ponudi lovaca igrao na sigurno

Posljednji natjecatelj, Natko Jurdana, copywriter iz Zagreba, u prvom je krugu briljirao. Odgovorio je točno na svih pet pitanja i osvojio 2500 eura.  Iako je imao priliku igrati protiv svih pet lovaca za 40.000 eura i 10 sekundi prednosti, Natko je odabrao sigurniji put, borbu s trojicom lovaca za 10.000 eura s 30 sekundi prednosti. Iako je igrao vrlo dobro, na kraju je izgubio koncentraciju i unatoč znatnoj prednosti, nekoliko krivih odgovora stajalo ga je pobjede. Sven, Krešo i Dean točno su odgovorili na sva pitanja.

VIDEO U 89. godini preminula glumica Maggie Smith

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije