Novi tjedan

'Večera za 5' kod poduzetnice Mirjam: Jaja u takvim kombinacijama mi ne odgovaraju

Foto: RTL
1/6
06.03.2023.
u 21:39

Kristina je domaćici dala čistu desetku, dok je Bojana dala devet, a Anica osam bodova. Ivan je, također, domaćici udijelio deset bodova

Poduzetnica Mirjam Koški ugostila je protukandidate prvog dana osječkog tjedna u 'Večeri za 5 na selu'. Ova dama radi kao privatna poduzetnica, a za sebe će reći da je hiperaktivna, vrijedna i bez dlake na jeziku. U 'Večeru za 5 na selu' prijavila se kako bi stekla novo iskustvo te se zabavila i uživala u kuhanju. Ova Slavonka obožavateljica je tradicionalne kuhinje svoga kraja, a upravo je takve namirnice poslužila i za svoju večeru.

Mirjam je u konačnici za svoju večeru dobila 37 bodova, a kandidati su imali riječi hvale i za atmosferu i za njezina jela. Manje zamjerke dobila je tek na račun jaja u umaku glavnog jela, no to nije previše utjecalo na ocjene i uspjeh cjelokupne večere. Na večeru su Mirjam stigli računalni tehničar Ivan Ljeljak, farmaceutska tehničarka Kristina Varga, umjetnica Bojana Modalek i umirovljenica Anica Zoraja.  Mirjam je pripravu svoje večere započela predjelom. Predjelo je odlučila pripremati od tikvice i mljevenog mesa, a nazvala ga je 'Raskošna košarica'.

- Očekujem da će biti svega unutra, ne samo dva sastojka, već da će biti puno povrća i da će košarica biti pravljena od finog lisnatog tijesta - poručila je Kristina. - Vjerojatno tikvice, možda riža čak uz to, juhica... Vidjet ćemo - komentirala je Anica. Mirjam je tijekom kuhanja naglasila da se radi o receptu kojeg je izmislila tijekom ljetnih mjeseci tijekom kojih se posebno poigrava tikvicom koje ima u vrtu. Nakon predjela - na red je došla 'Čarolija okusa'. 

- Desert bi mogao biti od kajsija, sira. Nešto će biti, vidjet ćemo, ali sigurno će biti fino - komentirala je Anica. Radilo se o 'jaju na oko'. - Zove se jaje na oko jer izgledom njemu sliči -predstavila je Mirjam svoj desert. 'Sve volim i sve mi se jako sviđa', komentirala je desert Kristina.

VIDEO Vlado Kalember: Kad smo se rastajali, Ana je u sudnici sjedila pored mene i držala me za ruku

- Bitno mi je kod deserta da nije presladak, da ne ide više u šećer negoli u voće - ispričala je Anica. Posljednje čega se uhvatila u pripravi svoje večere bila je 'Zimska idila'. Glavno jelo Mirjam je odlučila spraviti od svinjskog filea.  - Nešto malo možda ljuće da bismo se ugrijali - objasnila je Anica što misli da će ih dočekati za glavno jelo. - Lungić u umaku od jaja, limuna i kiselog vrhnja te prilog pire od krumpira - predstavila je Mirjam svoje glavno jelo.

Bez poteškoća je Mirjam spravila večeru za svoje goste, a dok je dekorirala stol, kandidati su se upoznali u poznatom kombiju. Ivan je prvi krenuo pa je otkrio da ima tremu zbog ostalih kandidata, no da nema brige, otkrio je čim je u kombi ušla umirovljenica Anica. 

- Čini mi se da je duhom mlada i da ćemo se dobro šaliti - zaključio je o njoj. Uskoro se ekipi pridružila i Kristina, a posljednja je ušla umjetnica Bojana. Nakon kraće vožnje ispunjene šalama i ugodnim razgovorima, ekipa je stigla kod Mirjam. Domaćica ih je dočekala domaćim proizvodima - šljivovicom, višnjevačom i orahovcem. Usto, poslužila je salenjake.

- S ulaza sam vidjela da su druželjubivi, veseli, komunikativni, baš na prvu su mi se svidjelo i bilo mi je odmah lakše - zaključila je Mirjam o svojim gostima. S njima je nazdravila i potom ih pozvala da se s njom uđu na večeru. - Na prvi pogled je predjelo bilo maštovito napravljeno, rajčice su bile super sa strane, super su se slagale uz jelo. Baš je lijepo izgledalo na tanjuru - zaključila je Kristina.

- Jako šaroliko, zelena tikvica, pa crvena rajčica, pa meso. Okus je bio savršen - zaključio je Ivan. Nakon predjela koje je jako uspješno prošlo, na stol je stiglo glavno jelo. 'Zimska idila' stigla je iduća na stol, a ekipu je odmah zanimalo jesu li jaja na stolu domaća. 'I lungić je domaći', otkrila je domaćica potom. - Tikvice, lungić, mljeveno meso, jaja - ispričala je o domaćim namirnicama.

- Jaja u takvim kombinacijama mi ne pašu, uz kruh bi se moglo pojesti, ali umak mi nije bio najdraži - komentirala je Bojana. Ivanu se, s druge strane, svidio umak s jajima. 'Umak je jako fin', rekao je. - Nisam veliki jelac jaja, ali umak kao umak je bio fin - zaključila je priču o umaku Kristina. 

- Glavno jelo je bilo ukusno, malo su mi boje falile, ali to je do ukusa svake osobe pojedinačno - ispričala je Anica. Tijekom večere došle su na red i sočne teme, a potom je na red došao najslađi dio. Mirjam je ekipi za kraj servirala 'Čaroliju okusa'. Desert je izgledao odlično, a Bojana je komentirala da bi ga ona samo servirala kao krug. Prigodno, Anica je ispričala i vic zbog kojeg je Ivanu bilo pomalo neugodno. 

- Meni je bilo neugodno oko tih tema, a Anica je poticala razgovor - ispričao je kasnije. Sam desert ekipa je pohvalila, Kristini se jako svidio, a složila se s njom i Anica. Kada je blagovanje došlo kraju, Mirjam je predstavila i prigodno iznenađenje. Malena Marta zapjevala je ekipi tradicionalnu pjesmu, a sve u nošnji pa je time oduševila cijelu ekipu. 'Baš mi je bilo lijepo', zaključila je Anica, a složio se s njome i Ivan. Nakon svega, djevojčica je podijelila prigodne poklone.

- Pokloni su odlični i mislim da ćemo ih jako brzo potrošiti - komentirao je Ivan poklon. Večeru je ekipa privela kraju, a onda su na red stigli i bodovi.

- Jako lijepo je sve prošlo, komentari su bili zadovoljavajući, mislim da je bilo sve pod kontrolom, fino - zaključila je Mirjam o svojoj večeri. O ocjenama, kaže, nije razmišljala no nada se solidnim ocjenama. Kristina je domaćici dala čistu desetku, dok je Bojana dala devet, a Anica osam bodova. Ivan je, također, domaćici udijelio deset bodova pa je u konačnici Mirjam osvojila visokih 37 bodova za svoju večeru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije