'GUŠTI SU GUŠTI'

VIDEO: Alen Vitasović nastupio u Tvornici, zasvirala i zapjevala i naša poznata političarka

Zagreb: Koncert Alena Vitasovića u Tvornici Kulture
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/11
11.10.2024.
u 10:35

Vitasović je na Facebooku objavio video nastupa Katarine Peović, kada je svirala i pjevala pjesmu "Ona se budi" srpskog rock benda Šarlo Akrobata, s legendarne kompilacije "Paket aranžman".

Legenda hrvatske glazbene scene Alen Vitasović sinoć je nastupio na koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture, gdje je obilježio 30 godina karijere i debitantskog albuma ‘Gušti su gušti‘. U 30 je godina rada Vitasović snimio i objavio devet albuma i nekoliko kompilacija te surađivao s brojnim poznatim izvođačima, autorima, producentima i tekstopiscima. Na koncertu je podsjetio na brojne hitovi poput, "Ja ne moren bež nje" "Jenu noć", "Ja ne gren", "Nisi više mala", "Bura", "Niš mi se ne da" i druge. Specijalna gošća na koncertu bila je Katarina Peović, bivša saborska zastupnica iz redova Radničke fronte. 

Vitasović je na Facebooku objavio video njenog nastupa, kada je svirala i pjevala pjesmu "Ona se budi" srpskog rock benda Šarlo Akrobata, s legendarne kompilacije "Paket aranžman". 

Katarina Peović bila je jedna od članica banda Maxmett. Žestoka svirka tog ženskog rock i heavy metal benda bila je njihov zaštitni znak, ali u zvijezde ih je lansirao hit "Mačke vole grebati". 

GALERIJA: Pogledajte kako se Martina Tomčić mijenjala tijekom godina, razlika je vidljiva

Zagreb: Koncert Alena Vitasovića u Tvornici Kulture
1/54

- Zaista smo dobro svirale. Sa sjajnim vokalom, našom Kristina Kresnik, koja je poslije pjevala u Parnom valjku. I bile smo nešto novo na sceni, žestoko. Inače smo svirale alternativnije stvari, ja sam se čak malo i protivila Mačkama, pjesma je bila previše komercijalna, kazala je Peović prije nekoliko godina za Dnevnik.hr i dodala da ju je i samu iznenadilo koliki je hit pjesma na kraju ispala.

Osim u Maxmettu svirala je u još nekim bendovima, kao što su Pozdrav Azri i Stampedo, koji joj je bio i posljednji bend u kojem je nastupala.

- Vrijeme kad je pjesma nastala bilo je dobro. A onda se nekako sve preko noći promijenilo. Zatvorili su se kultni zagrebački klubovi Lapidarij i Kulušić. Mi smo još mogle imati gaže i novac, ali htjele smo koncerte. Nismo htjele raditi posao, htjele smo svirati. No scena se odjednom izmijenila, rekla je Peović. 

VEZANI ČLANCI: 

Inače, Vitasović se prije jučerašnjeg koncerta prisjetio kako je točno prije godinu dana završio u bolnici, gdje je izborio za život nakon velike borbe. 

- Na današnji dan prošle godine sam odveden u bolnicu. Varikoziteti jednjaka s obilnim krvarenjem. Spasio mi život dr. Zlatko Bulić i ekipa na intenzivnoj njezi. Tri mjeseca nepokretan u bolnici. Prohodao polako korak po korak. Onda tri mjeseca rehabilitacije, terapija, teške borbe. Uz pomoć izvanredne liječničke službe na pulskoj gastroenterologiji potpuno sam se oporavio, ponovno ovog proljeća počeo nastupati, pjevati. Hvala djeci, supruzi, roditeljima, prijateljima. Idemo dalje, napisao je glazbenik. 

VIDEO: Otkriveno zašto se novinarka HRT-a srušila usred javljanja uživo u Dnevnik, ovo je rekla kolegama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije