FINO I JEDNOSTAVNO

VIDEO Marijana Mikulić podijelila je super recept za odličan desert

Foto: Instagram
1/8
08.09.2024.
u 10:28

Ovaj desert pripremila je suprugu povodom njegovog povratka iz Berlina gdje je proveo zadnjih godinu dana nakon što je dobio stipendiju Alexander von Humboldt

Suprug glumice Marijane Mikulić prošle godine je dobio stipendiju Alexander von Humboldt zbog čega je godinu dana proveo u Njemačkoj, točnije u Berlinu. Njezin suprug Josip, inače predavač na jednom zagrebačkom fakultetu, sada se vraća kući, a Marijana je otkrila koju slasticu mu priprema i podijelila je recept s pratiteljima na Instagramu. "Vraća mi se Šime iz Dojčlanda. Skuhala san ručak. Ispekla galette. Sad još samo slijedi adaptacija na ponovni suživot", napisala je uz objavu na Instagramu gdje je objavila video pripreme galette i napisala je recept. 

Galette:
150 g rižino brašno
150 g pirovo integralno
Čajna žlica kokosovog šećera
Prstohvat soli
100 g maslaca na kockice narezanog
70 g sourdough kvasca
5 čajnih žlica vode
Malo limuna
2 čajne žlice octa

 

Sve brzo umiješati. Razvaljati na papiru za pečenje. Premazati džemom. Posuti voćem. Ja sam koristila jabuke i borovnice (malo ih polila limunom i posula cimetom). Postupak/redoslijed pogledati u videu. Peći na 200C nekih 35-40min, ovisi od jačine pećnice. Kada joj se suprug Josip dobio stipendiju pohvalila je supruga na Instagramu.

 

 

"Godinama se želio prijaviti ali nikada nije bilo pravo vrijeme za ići vani. I evo, prijavio se, i DOBIO!! Nakon toga je ištemao pod u potkrovlju. I svu šutu iznio van. Ja mislim da samo u Hrvatskoj humboltovci ovako žive. I zato sam sretna da si dobio tu j*** stipendiju. Ovdje si ionako osvojio sve što je moguće (bez stranačke pripadnosti) osvojiti. Ako ne znate, zguglajte koliko Hrvata ikada je dobilo ovu stipendiju!! Čestitam ti mužinjo!! Berlin volimo te i veselimo ti se", napisala je tada glumica na Instagramu.

 

 

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
13:40 08.09.2024.

Pak o toj... Zakaj? Podrijetlo morti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije