Masterchef

Višak hrane iz showa ide u Caritas, psima u azilu i na razna imanja

masterchef
Nova TV
05.10.2012.
u 16:00

Popularni kulinarski shpw publiku je zainteresirao dobrim receptima, izvrsnim kulinarskim lekcijama i šaljivim komentarima, no interes je pobudilo i pitanje – kamo odlazi hrana iz showa.

Show MasterChef publiku je zainteresirao dobrim receptima, izvrsnim kulinarskim lekcijama i šaljivim komentarima, no interes je pobudilo i pitanje – kamo odlazi hrana iz showa. S obzirom na to da je nepisano pravilo realityja da se sva hrana mora iskoristiti te da se ništa ne baca, zanimalo nas je gdje završe loše skuhana jela ili namirnice koje nisu iskorištene.

– Tijekom snimanja posebno se pazilo da se hrana u što većoj mjeri iskoristi – odgovorili su iz produkcije.

– Višak namirnica donirao se Caritasovoj kući za smještaj majki i djece do tri godine, a jela koja se više ne mogu konzumirati odnesena su u Noinu arku i na gospodarska imanja za prehranu životinja.

“Darovi” su dvjema institucijama stizali tijekom snimanja obiju sezona showa.

– Donirali su nam od ožujka do lipnja 2011. godine, te istih mjeseci 2012. Donosili su nam svježe voće i povrće, vrhnja za kuhanje, sireve, meso, ribu, mesne prerađevine. Sve je bilo zapakirano, s jasno otisnutom deklaracijom o ispravnosti – rekla nam je Ivana Hemen, stručna voditeljica Caritasove kuće u kojoj je smješteno deset trudnica sa svojih devet mališana i još jedanaestero djece bez roditeljske skrbi.

– Naši korisnici nemaju često priliku konzumirati ekskluzivne namirnice kao što je fini sir, komorač, ananas... Bilježimo se i za sljedeću sezonu – poručuju.

Zasigurno su zahvalni i psići Ben, Ena, Aty, Lipa te drugi štićenici azila za napuštene životinje Noina arka.

– Nakon svake emisije donosili su nam sirovo meso koje bismo kuhali za pse. To nam vrijedi jako puno. Kako nam Grad ne daje novac, natjecatelje i kuhare molimo da nam sljedeće sezone donesu i ono što im padne na pod pa i stari kruh i tjesteninu – kaže Helena Fink, predsjednica udruge.

Ključne riječi

Komentara 1

FE
Felicijen
18:02 05.10.2012.

Dobro da barem peseki to hoće jesti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije