Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHUNSKI PROGRAM

'Vokalna šetnja glazbenim desetljećim' 4 Tenora oduševila drugi rasprodani Lisinski

4 Tenora
Foto: Petra Srđenović, Igor Kelčec
1/25
06.06.2024.
u 12:10

Omiljeni Tenori jučerašnjim su koncertom u Lisinskom nastavili neprekinutu tradiciju glazbene kvalitete i sjajne atmosfere svojih koncerata, a glazbena priča "Vokalne šetnje glazbenim desetljećima" ponovno se pokazala kao pun pogodak

Rasprodani Lisinski svjedočio je još jednom glazbenom spektaklu 4 Tenora koji su sinoć, uz pratnju Orkestra Josipa Cvitanovića i posebnog gosta Martina Kosovca, oduševili publiku nizom poznatih hrvatskih hitova na još jednoj "Vokalnoj šetnji glazbenim desetljećima". Večer ispunjena odličnom atmosferom i vrhunskom glazbom potvrdila je zašto su 4 Tenora miljenici publike.

Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Filip Hozjak i Marko Pecotić nadahnuti radom značajnih hrvatskih skladatelja, tekstopisaca i izvođača publici su jučer predstavili repertoar svima znanih hitova minulih dekada, počevši od 60-ih godina prošlog stoljeća. Visoku ljestvicu nakon prvog koncerta "Vokalne šetnje glazbenim desetljećima" održanog 12. svibnja uspjeli su podići na još višu razinu.

Sinoćnja glazbena priča za dobra stara vremena započela istoimenom pjesmom Novih fosila. Na oduševljenje publike, nizali su se hitovi izvođača kao što su Ivo Robić, Drago Diklić, Jimmy Stanić... diva Tereze Kesovije, Josipe Lisac, Zorice Kondže... Od klapskih evergreena, Olivera i Gibonnija do pjesama Prljavog kazališta, Parnog valjka, Haustora, Daleke obale i Azre – nakon svake izvedbe omiljeni Tenori nagrađeni su glasnim pljeskom, ali i "pratnjom zbora Ivana Gorana Kovačića", kako je u šali Đani nazvao publiku koja je svaki stih pjevala s njima. Posebnost koncerta bilo je i to što je dio publike koncert pratio sa podija.

Solo izvedbe članova Tenora dodatno su uljepšale večer. Đani Stipaničev je briljirao s pjesmom "Cvijet čežnje" Krunoslava Kiće Slabinca, Filip Hozjak je sve ostavio bez teksta izvedbom "Ostala si uvijek ista" Miše Kovača, Vladimir Garić je publiku osvojio s "Zagrli me" Zdravka Čolića, dok je Marko Pecotić oduševio izvedbom "Još ne mogu pristat volit" klape Iskon. Poseban gost večeri, Martin Kosovec, pridonio je svojom izvanrednom izvedbom "Golubova" Ive Robića i svojom pjesmom "Maštarija", pokazavši zašto je zasluženo pobijedio u glazbenom showu The Voice Hrvatska.

Poseban gost večeri, Martin Kosovec, pridonio je svojom izvanrednom izvedbom "Golubova" Ive Robića i svojom pjesmom "Maštarija", pokazavši zašto je zasluženo pobijedio u glazbenom showu The Voice Hrvatska.

Koncert je završio izvedbom pjesme "Tamo gdje sam rođen" Tomislava Ivčića, a publika je dugo pljeskala i tražila još. Atmosfera u Lisinskom bila je ispunjena toplinom i emocijama, dozom nostalgije, ali i s puno smijeha jer Tenori su sad već poznati po svojem šarmu, šalama i nezaboravnoj koncertnoj atmosferi. 

Nakon ovako uspješnog koncerta, publika je suglasna - žele još! Tenori su najavili nove nastupe i obećali još nezaboravnih glazbenih trenutaka. Dobar glas daleko se čuje - tako će Tenori u sklopu ljetne turneje zapjevati diljem Lijepe Naše: Osijeku (28. lipnja), Privlaci (19. srpnja), Orebiću (20. srpnja), Dubrovniku (21. srpnja), Ernestinovu (28. srpnja), Dobrinju (1. kolovoza), Kraljevici(2. kolovoza), Cavtatu (3. kolovoza), Okrugu Gornjem (21. kolovoza), Varaždinu (23. kolovoza) i Tar-Vabrigi (1. rujna).

VEZANI ČLANCI: 

Isto tako, 4 Tenora najavljuju velik koncert u Šibeniku 30. kolovoza. Nakon tri apsolutne pobjede na Večerima dalmatinske šansone i niza koncerata koje u tom gradu rasprodaju u svega nekoliko dana, Tenori pripremaju veličanstvenu glazbenu večer na Tvrđavi sv. Mihovila.

Ulaznice za spektakl na najstarijoj šibenskoj tvrđavi su u prodaji putem sustava Eventim.

VIDEO: Film o Večernjakovom Hassanu: 10 godina hodao s metkom u glavi, od ratnika postao novinar

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
16:12 06.06.2024.

Slušao sam ih na Stradunu ...nisu me baš oduševili! Puno govorancije ,a malo pjesme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije