zanimljiv sadržaj

Vraća se hit serija "Zlatni kavez", a stižu i nove turske uspješnice

Zlatni kavez
Foto: Nova TV
1/8
31.12.2023.
u 08:00

Osim "Oproštajnog pisma" s prikazivanjem starta i serija "Ulica sjećanja" koju gledatelji mogu pratiti od ponedjeljka od 18 sati

Ulaskom u 2024. godinu Nova TV će gledatelje razveseliti s novim turskim serijama. Na ekrane se vraća turska uspješnica "Zlatni kavez", uzbudljiva, romantična dramska serija snimljena prema istinitom događaju, koja je prošlo ljeto pobudila veliki interes.

Pogrešno mjesto i vrijeme

Druga sezona serije počinje se emitirati 1. siječnja u 20.20 sati te ćemo u glavnim ulogama gledati Afru Saracoglu (Sejran) i glumca koji mami uzdahe diljem svijeta, Merta Ramazana Demira (Ferit). U prijašnjim epizodama, zaljubljeni mladi par koji teži modernom načinu života, Sejran i Ferit mnogo puta iznenadili su gledatelje odlukama koje su donosili prema napucima svojih tradicionalnih obitelji, a one su ih stajale zajedničke sreće. Druga sezona počinje epizodom u kojoj je Halis doživio srčani udar saznavši da je Ferit otišao u Gaziantep te leži u bolnici. Nakon što ga Tarik upuca, Ferita helikopterom hitne pomoći prebacuju u Istanbul. Brzo ga vode u bolnicu na operaciju. Ispred operacijske sale Gulgun, koja je izgubila drugog sina, poludi od straha da će i Ferit umrijeti.

Osim nove sezone "Zlatnog kaveza" prvog dana 2024. godine Nova TV donosi i dvije nove turske uspješnice. Nakon "Zlatnog kaveza" u 21.15 sati s prikazivanjem počinje serija "Oproštajno pismo" koja okuplja vrhunsku glumačku ekipu te u svojoj radnji propituje - može li ljubav koja se spaja na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, pronaći svoj put? Riječ je o emotivnoj dramskoj seriji o ljubavi koju je naprasno prekinulo jedno oproštajno pismo, ali ni 30 godina kasnije ljubavna vatra nije se ugasila. Alanurin život, koji je u potpunosti ovisio o Ziji, primljenim pismom se okreće naglavačke. Točno 30 godina kasnije, bilo da to nazivamo igrom sudbine, nepogrešivom pravdom svemira ili snagom ljubavi, putevi obitelji Jildiz i Karli ponovno se križaju.

VEZANI ČLANCI

Sudbina dviju suprotstavljenih obitelji, posebice Alanur i Zije, sada je u rukama njihove djece, Asli i Mehmeta. Dok ljubav čeka da se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme, sudbina Asli i Mehmeta spaja se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Asli će ići na Sorbonnu, jednu od najprestižnijih škola u Francuskoj, a Mehmet će oženiti Hatice, koju voli kao sestru. Unatoč protivljenju njihovih obitelji, odlučuju zajedno koračati tim putem. Ono što ovo dvoje ljubavnika ne zna jest da korijeni njihovih snažnih osjećaja sežu mnogo dalje, prije 30 godina. Dok su se Mehmetov otac Zija i Aslina majka Alanur spremali vjenčati, Zija je iznenada nestao i ostavio Alanur samu...

Osim "Oproštajnog pisma" s prikazivanjem starta i serija "Ulica sjećanja" koju gledatelji mogu pratiti od ponedjeljka od 18 sati, a glavne uloge u ovoj seriji imaju 33-godišnji Alp Navruz kojeg je publika upoznala u seriji "Azra" te Mesut Akusta - zvijezda uspješnice "Crna ruža". Alp je ovaj put u ulozi hrabrog, ali nesretnog Halila koji pokušava obraniti svoju majku od nasilnog supruga Jilmaza čiji lik utjelovljuje Mesut, pri čemu se njegov život nepovratno urušava. Radnja serije donosi nam priču u kojoj je Dženetin muž Jilmaz pravi zlostavljač koji maltretira svoju suprugu i djecu. Jedina je iznimka njihova kći Feride prema kojoj je otac iznimno privržen. Dženet godinama sanja o bijegu od ovog mučenja, ali ne usuđuje se ni pokušati. Dok ona šuti, on je sve nasilniji.

Nasilje i poniženje

Feridina kći jedina je koja misli da Jilmaz ima pravo i staje na njegovu stranu. Nasilje počinje uznemiravati njihovog sina Halila, sada već mladića. Jednog dana, kada Jilmaz ponovno napadne Dženet, Halil mu se suprotstavi te zbog toga mora zauvijek napustiti obiteljski dom. Dženet ostaje sama bez ikoga tko bi je zaštitio, što ljuti Halila. Iako je uspio pobjeći iz te paklene kuće, nasilje i poniženje pretvorili su ga u bijesnog i impulzivnog čovjeka, nalik svojem ocu. Boji se voljeti, emocionalno vezati i zasnovati obitelj. Jednog se dana Dženet razboli i u bolnici premine. Ovo je očekivani kraj nakon što je predugo trpjela Jilmazovo nasilje. Prije smrti, Dženet je učinila posljednji korak kako bi natjerala Jilmaza da plati za ono što joj je učinio. S bolničke postelje nazvala je odvjetnicu te joj dala pismo zahtijevajući da se otvori tek nakon njezine smrti. Pokreće se proces u koji se uključi i Halil. Grobnica se otvara radi obdukcije. Saslušavaju se svjedoci. Ljudi se sjećaju prošlosti. Sve muke koje je Dženet proživjela i slučaj postaje glavna vijest u medijima, ali tužiteljstvo ne može dobiti ishod kojem se nadaju.

VIDEO Tko je reper Desingerica koji tenisicama udara publiku, a pjesma mu je najslušanija na YouTubeu u Hrvatskoj?

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
22:23 31.12.2023.

Je li ovo plaćeni oglas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije