EMOTIVNO

Zbog ove vijesti Rade Šerbedžija nije mogao sakriti suze: Kad je pobjeda, ne treba ništa drugo govoriti

Na današnji dan rođen je Rade Šerbedžija
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/13
21.08.2024.
u 12:42

Glumac Rade Šerbedžija priključio se brojnim poznatim osobama koje su uputile apel da se zaustavi gradnja hidroelektrane na rijeci Uni

Državni inspektorat prije dva dana oglasio se priopćenjem vezano uz gradnju hidroelektrane na rijeci Uni. Kako je istaknuo, inspekcija zaštite prirode Državnog inspektorata je protiv investitora hidroelektrane na rijeci Uni pokrenula upravni postupak u kojem je investitoru rješenjem zabranjeno obavljanje radnji i radova na izgradnji male hidroelektrane. Glumac Rade Šerbedžija priključio se brojnim poznatim osobama koje su uputile apel da se zaustavi gradnja hidroelektrane na rijeci Uni. Vijest da je Državni inspektorat zabranio gradnju hidroelektrane na Uni jedva je dočekao, a video u kojem čestita svima koji su sudjelovali u ovoj inicijativi objavljen je na društvenim mrežama. 

"Prvo da čestitam pobjedu. Da vam kažem, cure, to je najveća vaša zasluga. Svaka vam čast. Baš ste Ličanke. Kad je pobjeda, ne treba ništa drugo govoriti. Ne treba govoriti ni kako smo do nje došli. Malo je pobjeda u ovom kraju. Ovo je jedna od najvažnijih. Nisam mnogo učinio za Liku jer nisam mogao. Ko je išta ovdje učinio? Neću sad ni o tome", rekao je Rade Šerbedžija ne skrivajući suze. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MojSrb (@mojsrb)

 

Kako je pojašnjeno u priopćenju Državnog inspektorata, u provođenju ispitnog postupka inspekcija zaštite prirode Državnog inspektorata od Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije, kao stručno-analitičkog tijela za poslove zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, zatražila je mišljenje kako bi se utvrdilo jesu li predmetnim zahvatom na izgradnji male hidroelektrane "Una mlin“, snage 160 kW, narušene značajke ciljnog stanišnog tipa odnosno jesu li oštećena staništa populacije zavičajne vrste te je li prouzročena štetna posljedica za prirodu.

GALERIJA Omiljena serija u Hrvata uskoro se vraća s novim intrigama, ali i emotivnim trenucima i dramatičnim pričama

Na današnji dan rođen je Rade Šerbedžija
1/37

Podsjetimo, aktivisti koji zastupaju lokalnu zajednicu "Spasimo Unu" istaknuli su 14. kolovoza da neće dopustiti da se rijeka Una devastira i nepovratno uništi okoliš dok se čeka završetak sudskog postupka, a takvog su stajališta i iz platforme Moj Srb te Ekološke kulturne scene iz Hrvatske Kostajnice. "Nećemo dopustiti da se rijeka Una devastira i nepovratno uništi okoliš dok čekamo završetak sudskog postupka koji će sigurno rezultirati osuđujućom presudom zbog nepobitno utvrđenih propusta i zlouporabe položaja. Priroda ne poznaje rokove i zakon o upravnom postupku te nećemo dopustiti da je investitori unište nezakonitim radnjama", istaknuli su u priopćenju iz zajednice "Spasimo Unu" koja se, kao i brojne ekološke udruge, protivi izgradnji male hidroelektrane u blizini izvora rijeke Une.

VIDEO Drama na koncertu Jelene Rozge! Dogodilo joj se ono najgore, a obožavatelji su je brzo spasili

Ključne riječi

Komentara 9

MI
miliša
12:59 21.08.2024.

Pitam se je li tako bio sretan s pobjedom Hrvatske u Domovinskom ratu??? Ili je možda i tad plakao (lijo suze) ali od tuge. - mudrom dosta.

DE
Demigodessnixie
13:06 21.08.2024.

Rade prima slovensku mirovinu, u Hrvatskoj dobio Brijune za svoje jugo performanse i servisira ga Hrvatska mornarica, a on i dalje srbuje...tko je tu lud, a tko pametan...tko je pokvaren i zao...place li Rade??

MI
miliša
13:53 21.08.2024.

365dias samo mi nemojte filozofirati...nigdje ga u Hrvatskoj nisam vidio tijekom rata...on je tad bio u Americi i snimao niskobudžetne filmove...nikada ga nisam čuo da je osudio srpske napade na RH...i na kraju je dobio nagradu u obliku besplatnog korištenja Briuna za svoje kazalište...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije