Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Areni Zagreb

Željko Bebek fenomenalnim koncertom proslavio 50 godina karijere

Željko Bebek održao koncert u Areni Zagreb
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/18
28.10.2023.
u 23:28

Riječ je o njegovom najvećem samostalnom koncertu do sada. Publika je pokazala da je koncert uistinu bio sjajna ideja, a sve njegove hitove otpjevali su s njim od prve do zadnje riječi.

Jedan od najznačajnijih pop-rock pjevača ovih prostora - Željko Bebek, nastupom u Areni Zagreb proslavio je jubilarnih pedeset godina karijere. Riječ je o njegovom najvećem samostalnom koncertu do sada. Publika je pokazala da je koncert uistinu bio sjajna ideja, a sve njegove hitove otpjevali su s njim od prve do zadnje riječi.Kroz desetljeća glazbene aktivnosti, Željko Bebek je ostavio neizbrisiv trag na regionalnoj sceni - njegov je glas obilježio prvih deset godina benda Bijelo Dugme, kada su nastali evergreeni na koje publika nikada nije bila imuna, a njegova samostalna karijera također je ispunjena hitovima koji su ne samo oblikovali glazbenu povijest, već postali neizostavan dio naših života.

Željko Bebek održao koncert u Areni Zagreb
1/18


Upravo je u periodu priprema za ovaj jubilarni nastup u Areni Zagreb značajan fokus stavio je na pripremu koncertnog repertoara: “Najvažniji dio koncerta je set-lista. Odabrao sam pjesme koje su najveće uspješnice u mojoj karijeri, iz svih njenih perioda, jer tada znam da će osim mene pjevati i publika iz svih generacija” ističe Željko Bebek.

A među tim uspješnicama svakako se nalaze i nezaobilazni hitovi koji su obilježili glazbenu povijest ovih prostora, kao što su “Ne spavaj mala moja”, “Šta je meni ovo trebalo”, “Oprosti mi što te volim”, “Tijana”, “Da je sreće bilo” ili “Žuta ruža”, pjesme su za njega napisala vodeća autorska imena, kao što su Zrinko Tutić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Branimir Mihaljević…kao i singl “S tobom su godine minute”, za koji glazbu uz njega potpisuje i njegov sin Zvone, koji ga na pozornici prati već pet godina kao član benda.

-Osim na pozornici, na kojoj je sa mnom već pet godina, Zvone se kao solo gitarist predstavio već na albumu ‘’Mali oblak ljubavi’’. Kada nam se između američkog dijela World Tour 23. i CMC Festa u Vodicama tijekom travnja ukazala prilika da se iskažemo i kao autorski tim sa svojim prijateljem Fayom, to smo objeručke prihvatili i uletjeli u studio sa zdravom idejom i u najkraćem roku predali snimku… Po povratku iz Amerike napravili smo videospot i kao dvojac nastupili na CMC-u., kazao je Bebek.

Julilarbim koncetrom zaokružio je jednu priču te se prisjetio:

-Sa strahom sam maštao u tome hoću li uvijek imati što za reći i da ću zbog toga, kako prije rekoh, možda biti shvaćen i voljen. Bio sam pun nade i kad je riječ o trajanju na sceni, a onda se dogodio put na kojem sam ustrajao i potrajao. I, evo, 50 godina na trasi dječačkih snova.

 


 

Komentara 4

KR
Krolo
23:37 28.10.2023.

Jel se skoro popunila Arena!

DU
DUPLIĆKA
05:06 29.10.2023.

Bebek ljudina!!!

Avatar Make my day
Make my day
01:22 29.10.2023.

Prvih 50 je najteže, drugih 50 je puno lakše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije