Nakon showa

Žiri Masterchefa: Kuhanje je vještina koju svatko može svladati

masterchef
17.06.2011.
u 23:50

Ne možeš biti dobar kritičar hrane ako ne znaš kuhati, pa ću i ja u šegrte kod Tomislava Gretića, našalio se Radovan Marčić, redatelj, pisac i gastroznalac.

Pobjedom “malog pjetlića s inteligencijom”, kako Šimu Sušića zove Mate Janković, trojac pred kojim su kandidati Masterchefa drhtali, zajedno s njim plakali, ali od kojega su, prije svega, mnogo naučili, više je nego zadovoljan.

Šimu vole i kumice

– Drago mi je što su pobijedili strast i mladost – sretan je Janković, dok Tomislav Gretić s dozom humora opisuje Šimin put od početka do kraja showa.

– On je najviše napredovao jer je od tanjura, koji su u početku showa sličili svinjcu, uspio osmisliti autorski meni u finalu, koji je bio maestralan. To je nevjerojatan napredak za tri mjeseca. Radovan Marčić za prvog hrvatskog masterchefa kaže da je bio najperspektivniji, najljubazniji i najnekontaminiraniji kandidat.

– Prije početka showa od prodavačica na tržnici doznao sam da je i njima jedno od najdražih lica koja viđaju. U posljednjih pet dana kuhao je toliko inspirativno i dobro da je ova pobjeda pravedna. Malo je svadljiv, što kuhar i treba biti. Tomislav Gretić priznaje da je u superfinalu vidio druga dva kandidata.

– Dojam koji sam imao nakon polovice showa bio je da će u finalu biti Vedran i Robert premda nismo ni za kog navijali. Moj predosjećaj je očito bio pogrešan. Robert je pao na svojoj Ahilovoj peti, slatkome, a Vedran je izazovu s Davidom Skokom pristupio previše klinički, fokusirao se više na prezentaciju nego na okus, koji je u tom jelu bio ključan – kaže Gretić.

Radovan uči kuhati

Poput natjecatelja koji su prošli prvu sezonu, i tročlani žiri novoga će se iskustva još dugo sjećati. – Uživao sam tri mjeseca gledati ih kako uče i razvijaju se i od amatera postaju poluprofesionalci i kuhari – ističe Janković, a Gretić dodaje: – Sad sam siguran da svatko može i zna kuhati ako posveti tome dovoljno pažnje i vremena.

Sudjelovanje u Masterchefu gastrostručnjaku Radovanu donijelo je i neka nova saznanja: – Shvatio sam da ne možeš biti kritičar i ocjenjivač hrane ako ne znaš kuhati. Tako ću i ja nastojati biti šegrt u kuhinji Tomislava Gretića. (kb/VLM)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije