Masterchef

Znaju li najbolji kuhari amateri što je muflon i kako se priprema?

masterchef
Foto: Promo foto National Geographic
1/3
07.04.2015.
u 21:59

Kako će se kandidati obračunati s muflonom i tko će iz izazova izaći kao vrsni poznavalac divljači, saznat ćemo ovog petka. Osim Kutije iznenađenja, kandidate očekuje i Test osjetila.

Do sada  su se kandidati susreli s brojnim izazovima, a ovoga petka žiri im je ljestvicu izazova odlučio podignuti na malo viši nivo.

Glavna namirnica s kojom će kuhati bit će muflon, a u kutiji iznenađenja koja će ih dočekati na njihovim radnim jedinicama bit će namirnice koje vezujemo za divljač uz izbor alkoholnih pića – pivo, prošek i liker cassis, a zadatak će biti – skuhati jelo inspirirano pićima koje imaju pred sobom.

-Muflon je tipičan sastojak mnogih jela mediteranske regije, praotac današnjih ovaca- pojasnio je kandidatima Andrej glavnu namirnicu s kojom će kuhati. Dok je nekim kandidatima otprilike bilo jasno što je muflon, Ivana je ostala u čudu jer nikada nije čula za ovu životinju te je izjavila kako smatra da joj njezini sumještani to neće zamjeriti te dodala: "Kod mene ne šeta po brdu muflon".

Posebno sretna bila je Mišel -Zaplesala sam čak bila, pa sretna sam normalno, nakon ove sve ribe i ne znam čega, konačno sam došla malo na svoje!- rekla je Mišel.

Za pripremanje jela, kandidati će imati sat vremena i trideset minuta, no hoće li svi u tom roku uspjeti servirati tanjur? -Sviđa mi se sat i po' vremena za kuhanje, imam feeling da ima malo mjesta i za pogrešku i za udahnut i za popit vode- izjavila je Zvjezdana. Iako je ona bila zadovoljna vremenom kuhanja, no čini se kako i sat i pol vremena za Martinu predstavlja dodatan stres. -Trebalo mi je vode za kuhanje, pa sam stavila kanticu da se ulijeva voda i išla sam provjeriti nešto tamo i vidim da voda ide po vani - kazala je Martina koja se snašla u zadnji trenutak te tako spriječila eventualnu poplavu u MasterChef kuhinji.

Osim kuhanja muflona, izazov će kandidatima predstavljati i odabir alkoholnog pića s kojim će kuhati. Ante je izjavio kako često u kuha s alkoholom te se u ovom izazovu odlučio koristiti sa svim pićima pred sobom dok se Dario ipak odlučio za prošek- Mislio sam raditi čak i u pivu, ali ja govorim pustit ću ja pivo da ga mogu kasnije lagano popiti- šali se Dario.

-Non stop me muči ta prezentacija, još od hangara. Ne mogu se koncentrirati na oboje i na kraju ne budem koncentrirana ni na što od svog tog presinga- kazala je Elena koja još od početka vodi bitku sa žirijem oko prezentiranog tanjura te se odlučila više potruditi jer joj Dino odlučio prestati gledati kroz prste: -Mislim da se moram potruditi i da ću napokon uspjet napraviti nešto vrijedno mog boravka u MasterChefu“- najavila je Elena.

Kako će se kandidati obračunati s muflonom i tko će iz izazova izaći kao vrsni poznavalac divljači, saznat ćemo ovog petka. Osim Kutije iznenađenja, kandidate očekuje i Test osjetila koji će također biti s temom alkohola. Pred njima će se naći osam sorti vina koje će morati prepoznati.

Osim što će ova epizoda iznjedriti najboljeg poznavalaca divljači, vidjet ćemo i tko se najbolje razumije u vina.

>>Valerio pao na popularnom testu iz francuskih restorana i napustio MasterChef

>>Kandidati razočarali žiri prekuhavanjem: Zvjezdana pobjednica prve kutije iznenađenja

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije