Moamer Kasumović

Glumac iz 'Lud, zbunjen, normalan" otkupio je kaznu za bludničenje nad maloljetnikom, evo o kojem se iznosu radi

Bjelovar: Hit predstava "Sjajni momci" na hrvatskoj turneji oduševila i velik broj Bjelovar?ana
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/9
21.09.2024.
u 09:21

Glumac je otkupio svoju kaznu, što je moguće prema zakonu u BiH, a jedan dan stoji 100 konvertibilnih maraka

Bosanskohercegovački glumac kojeg domaća publika najviše prepoznaje po ulozi u seriji "Lud, zbunjen, normalan" Moamer Kasumović osuđen je na godinu dana zatvora zbog kaznenog djela bludničenje nad maloljetnikom, vijest je to koja je kolala medijima ovoga tjedna. Isto tako, otkriveno je i da je glumac otkupio svoju kaznu, što je moguće prema zakonu u BiH, a jedan dan stoji 100 konvertibilnih maraka.  Sada je u medije dospjela i informacija o točnom iznosu koju je glumac platio kako ne bi morao provesti godinu dana u zatvoru. Avaz.ba piše da im je potvrđeno iz Općinskog suda Sarajevo da je glumac otkupio kaznu uplativši 36.500 konvertibilnih maraka, odnosno 18.250 eura.

"Osuđeni M.K., rođen .... godine u B.P., je dana 14. studenoga 2023. godine izvršio uplatu kompletnog iznosa novčane kazne u iznosu od 36.500,00 KM, po presudi Općinskog suda u Sarajevu 65 0 K 888633 23 Kv od 19. listopada 2023. godine, odnosno rješenjem o ispravci presude Općinskog suda u Sarajevu broj 65 0 K 888633 23 Kv od 21. listopada 2023. godine, a kojom presudom odnosno rješenjem je usvojen zahtjev osuđenog za zamjenu kazne zatvora u novčanu kaznu. Kazna zatvora je izrečena presudom Općinskog suda u Sarajevu broj 65 0 K 888633 21 K od 23. lipnja 2022. godine, pravosnažna dana 22. svibnja 2023. godine", priopćeno im je iz Odjela za odnose s javnošću Općinskog suda Sarajevo.

Podsjetimo, vijest o kazni popularnog glumca potvrdili su iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo. “Na temelju evidencija Tužiteljstva KS obavještavamo Vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog kaznenog djela bludne radnje koji je pravomoćno okončan pred Općinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine”, istaknuli su, a sve je prvo objavio portal Raport.

Naime, za ovaj se slučaj saznalo 16. rujna nakon predstave “Tiho, tiše”, koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa u Narodnom Pozorištu Sarajevo. Predstava govori o vršnjačkom nasilju, a nakon izvedbe su organizirani razgovori s publikom.
Tijekom razgovora istaknuo se mladić koji je kazao da je bio  žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinitelj poznati glumac. Na pitanje o kome je riječ, mladić je odgovorio – Moamer Kasumović. Mladić je u svojoj potresnoj ispovijesti u Narodnom Pozorištu kazao da je cijeli slučaj imao i sudski epilog i da je donesena sudska presuda. Radi se o događaju koji se odvio 2021. godine, a ovaj medij je i neslužbeno doznao da je glumac zatvorsku kaznu otkupio. 

Inače, Kasumović je publici poznat po više uloga u TV serijama te u kazalištu, a najistaknutija je ona studenta medicine, a kasnije i liječnika Damira Fazlinovića u poznatoj seriji. 

GALERIJA Znate li tko je ovo? Pogledajte kako se naša bivša voditeljica mijenjala tijekom godina

Bjelovar: Hit predstava "Sjajni momci" na hrvatskoj turneji oduševila i velik broj Bjelovar?ana
1/21

Ključne riječi

Komentara 2

DA
dallas1974
10:46 21.09.2024.

Jesam li dobro shvatio? U zemlji koja želi ući u EU je moguće kaznu zatvora za bludničenje otkupiti novcem?

Avatar pingwin
pingwin
11:01 21.09.2024.

Islamsko Sarajevo 😏 još su Osmanlije voljeli tople muške guzice. Nasljeđe je to. Kako kod njih tako i u Serbiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije