bori se s njom već pet godina

Zvijezda ‘Beverly Hillsa‘ progovorila o bolesti: 'Prva pomisao bila mi je da sam premlada za ovo'

Foto: Youtube Screenshot
1/9
04.09.2022.
u 08:00

Otkrila je i da koristi voltaren gel kada joj zatreba, a paži i na težinu i prehranu.

Američka glumica Jennie Garth (50) iz poznate serije "Beverly Hills 90210" već se pet godine bori s osteoartritisom, kroničnom, degenerativnom bolesti zglobova čiji je osnovni uzrok propadanje zglobne hrskavice.

"Kad su mi liječnici otkrili zašto me toliko bole zglobovi pri benignim aktivnostima, prva pomisao bila mi je da sam premlada za artritis! ", progovorila je za magazin People, te kaže da je bolesti kumovalo više stvari: geni, hormonalne promjene u ženskom tijelu, psihičke i fizičke traume, ali i djelovanje određenih enzima i kemijskih spojeva.

"Rečeno mi je da bi uzrok u mojem slučaju mogao biti nasljedan. Počela sam razgovarati s mamom i drugim članovima obitelji i otkrila da i oni pate zbog bolova u zglobovima, samo su to uzimali kao ‘normalno stanje’ zbog pozne dobi", ispričala je dodajući da neće dopustiti da je bolest pobijedi.

Otkrila je i da koristi voltaren gel kada joj zatreba, a pazi i na težinu i prehranu. Izbacila je baš sve prerađene proizvode, crveno meso, mlijeko i mliječne proizvode, odnosno sve što može potaknuti bolnu upalu. Također je uvrstila namirnice s protuupalnim djelovanjem, od bobičastog voća (prirodni protuupalni eliksir) te puno ribe.

Svjesna je, kaže, da osteoartritis nema lijeka, no aktivniji život joj pomaže sve činiti podnošljivijim.

VIDEO>>Anđa Marić: Ljudi su mislili da sam pijana jer od bolesti nisam mogla hodati. Jedna je gospođa rekla: 'Vidi je kakva je, nije ni čudno da su joj uzeli dijete...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije