drugo u županiji

I Otok dobiva reciklažno dvorište

otpad
Anto Magzan/PIXSELL
20.03.2014.
u 08:46

Projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna i financira ga Fond za zaštitu okoliša.

U poduzetničkoj zoni u Otoku kod Vinkovaca, uskoro će niknuti reciklažno dvorište, drugo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, nakon onog u Vinkovcima koji radi već dva mjeseca.

Projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna i financira ga Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 80 posto i Grad Otok u udjelu od 20 posto, dok projektnu dokumentaciju u cijelosti financira Fond, pojašnjava gradonačelnik Josip Šarić.

U reciklažnom dvorištu će se reciklirati papir, bijelo i obojeno staklo, plastika te građevinski otpad. U prošloj je godini nabavljena komunalna oprema za opremanje EKO ili "zelenih" otoka za odvojeno prikupljanje papira, stakla i plastike koji će se postaviti na mjesta gdje se odvija veći promet ljudi.

Otok sudjeluje i u projektu Prekogranične suradnje s Općinom Gunja i Općinom Kalesija iz BiH. Cilj ovog projekta je nabava kontejnera od 1.100 litara za primarnu selekciju otpada. Gradonačelnik Šarić najavljuje da će građani uskoro dobiti plave kante za odlaganje papira i smeđe za biootpad, a u skorašnjoj budućnosti i kompostere za svako domaćinstvo čime bi se značajno smanjila količina otpada.

>>Plastična boca uz staklo? Krivo! Evo kako treba odvajati otpad!

Komentara 1

HE
hellen3353
12:58 20.03.2014.

Lijepo! Dosta zaadjivanja zemaljske kugle! Na nama mladima je da mislimo na nove generacije.... =)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije