ZIMSKE RADOSTI Novi snijeg razveselio djecu i zatvorio ceste prema moru

Snijeg zameo Karlovačku županiju, zaledila se rijeka Kupa

15.01.2009.
u 17:07

KARLOVAC – Nove zimske radosti najviše su razveselile najmlađe Karlovčane, ali su i njima zadale školske probleme. Tako je tridesetak školaraca ostalo kod kuće, jer zbog snijega nisu mogli na nastavu. Uobičajene školske zadatke propustili su osnovci iz Komesarca i Jurin Potoka u općini Cetingrad, Duge Gore u Generalskom Stolu, kao i Kunića u Netretiću.

Kasnili autobusi
Zbog snijega autobusi iz pravca Dalmacije tijekom noći kasnili su po 45 minuta, a tijekom prijepodneva linija iz pravca Gospića stigla je sa zakašnjenjem od 10 minuta. Linije prema Rijeci i sjevernom Jadranu, te prema Zagrebu, stizale su redovito. Sa 16 centimetara novog snijega bijeli pokrivač je u Karlovcu dostigao visinu od 29 centimetara. Ista visina je i u Ogulinu, dok je visina snijega u Slunju 27 centimetara.

Iako su ekipe zimske službe na ceste izišle već u srijedu poslijepodne, čim je počela padati kiša, ponovo je do problema na cestama došlo na cestama kroz Gorski kotar i Liku. Tako je odmah nakon ponoći zbog zimskih uvjeta na autocesti od čvora Bosiljevo do Kikovice zabranjen promet za tegljače i vozila s prikolicama, a ostala vozila morala su imati zimsku opremu. Tegljači i vozila s prikolicom isključivali su se već na odmorištu Vukova Gorica.

Za tegljače i kamione s prikolicama zatvorene su i ceste od Jurovskog Broda do Netretića, te stara cesta prema Dalmaciji od Zagorja do Drežničkog Selišta i na D217. Zimske radosti, na sreću, nisu zadale veće zdravstvene tegobe Karlovčanima.

Majstori na ledu
Tako je u posljednja dva dana bilo tek dvoje lakše i isto toliko teže ozlijeđenih, koji su zadobili ozbiljnije ozljede gležnja. Tijekom današnjeg dana građani su se lakše snašli na ledenim i snježnim površinama, pa u karlovačkoj bolnici nisu imali posla.

Zato su građanima probleme zadavale velike količine snijega nastale čišćenjem ispred haustora i radnji u Radićevoj ulici. Iako u Gradu Karlovcu nisu planirali njegovo uklanjanje, od Josipa Pavlekovića doznajemo da će to ipak uzeti u obzir. I u brojnim uličicama nužno čišćenje snijega neizbježno je dovelo i do manjih problema s blokiranim garažama ili parkirnim mjestima.

Želite prijaviti greške?