MODRIĆ SPREMAN

Kovač: Odgovarao bi nam i bod protiv Kameruna, no o tome ne razmišljam

Niko Kovač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
18.06.2014.
u 03:27

– U nekim kalkulacijama i bod bi nam protiv Kameruna odgovarao, no matematikom se ne želim baviti. Zanima nas samo kako ćemo uzeti tri boda i siguran sam da ćemo u tome uspjeti – odgovorio je Niko Kovač.

Hrvatski reprezentativci su prvi put istrčali na travnjak Arene Amazonia u Manausu. Trening je počeo u 19.30 sati po lokalnom vremenu, a igrači su vježbali po nesnosnoj vrućini. Najvažnija vijest glasi – Luka Modrić odradio je bez teškoća posljednja dva treninga i Niko Kovač potvrdio je njegovu potpunu spremnost za sraz s Kameruncima.

– Travnjak je u dobrom stanju, a klimatski uvjeti ispočetka su bili dosta teški, kako su mi rekli dečki, no, kada ih je probio znoj, bilo im je odmah lakše. Mi u vremenskim uvjetima nećemo tražiti nikakav alibi – kazao je izbornik Kovač nakon posljednjega vježbanja.

Nadovezao se Mario Mandžukić.

– Priviknuli smo se na vlagu i o tome ne trebamo previše razmišljati, nego se samo koncentrirati na našu igru kako bismo izvukli što bolji rezultat – kazao je Mandžo.

Mandžo ne osjeća pritisak

Kakav je osjećaj uoči debija na SP-u?

– Drago mi je da sam tu, i jedva čekam kad ću istrčati na igralište. Ovo je jedna od najvažnijih utakmica za sve nas – naglasio je Mandžukić.

Niko je ponovio koliko Mandžin povratak znači momčadi.

– Suvišno je govoriti o njegovu znanju i kvaliteti. Mario će povući našu momčad prema pobjedi – naglasio je izbornik.

Osjećate li još veći pritisak nakon što je Meksiko uzeo bod Brazilu, bilo je pitanje za Mandžukića.

– Za druge ne znam, ja nikakav pritisak ne osjećam.

Odgovara i bod

Izbornik ponavlja kako se Hrvatska želi nametnuti posjedom lopte i po svaku cijenu tražiti pobjedu.

– U nekim kalkulacijama i bod bi nam protiv Kameruna odgovarao, no matematikom se ne želim baviti. Zanima nas samo kako ćemo uzeti tri boda i siguran sam da ćemo u tome uspjeti – odgovorio je Niko Kovač.

Eto'o navodno neće igrati, koliko bi nam to olakšalo posao?

– Kamerun je dobra, čvrsta momčad, koja je namučila Meksiko. U istoj je situaciji kao i mi, mora tražiti pobjedu i iznenadilo bi me kada bi se zabetonirali u obrani. Eto'o je igrač svjetske klase, vrlo bitan za Kamerunce, no siguran sam da Volker Finke ima i rješenje B te da će se taj koji nastupi umjesto Eto'a htjeti dokazati i da neće biti ništa lošiji od njega – kazao je Kovač.

Na kraju, koliko vas je u pripremi utakmice zasmetalo objavljivanje fotografija golih igrača?

– Ne želim ovdje razgovarati ni o čemu drugom nego o nogometu. Moji igrači uopće o tome više ne razmišljaju i bit će sto posto u utakmici – zaključio je izbornik.

>> Kovač: Kamerun ima problema u obrani, moramo iskoristiti našu kvalitetu

Komentara 26

Avatar Pablo 69
Pablo 69
08:17 18.06.2014.

Sve je jos moguce. Bilo bi dobro da protiv Kameruna zabijemo koji gol i da igru prebacimo u njihovu polovcu terena. Treba ih stisnut do kraja. Nadam se da ce te emocije od Brasila moc pretvorit u golove protiv Kameruna. Sretno decki!

IV
ivka.vg
08:42 18.06.2014.

Moramo shvatiti da naši tek danas počinju borbu za drugi krug. Utakmica sa Brazilom je bila u velikom iščekivanju i potrošila je emotivno i navijače i igrače. Nadam se da se Niko i dečki spremaju od početka za svjetsko i ovaj razvoj situacije te da nisi potrošili živce vjerujući da će moći pobjediti domaćina na otvorenju.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
05:38 18.06.2014.

Niko nama trebaju pobjede protiv Kameruna i Mexica....Sve ostalo su kalkulacije....Želim našim dečkima večeras (noćas) pobjedu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije