IDU NA BRAZIL

Sjajni James s dva gola odveo Kolumbiju u četvrtfinale!

Kolumbija - Urugvaj
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/12
28.06.2014.
u 23:50

Uoči utakmice se najviše pričalo o Luisu Suarezu za kojega je Svjetsko prvenstvo završilo jer je na utakmici s Italijom ugrizao Chiellinija.

Kolumbija je prvi put u povijesti izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva! Kolumbijci su na krilima sjajnog Jamesa Rodrigueza svladali Urugvaj s 2:0 i pred gotovo 74 tisuće ljudi na legendarnoj Maracani zakazali sastanak s Brazilcima.

22-godišnji ofenzivac Monaca bio je prvo ime susreta. Zabio je dva gola i s pet pogodaka u Brazilu preuzeo naslov najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva. Lionel Messi, Thomas Muller i Neymar su zabili po četiri.

Osim toga, James je postigao i najljepši pogodak SP-a, U 30. minuti je leđima okrenut gol primio loptu na prsa, a onda iz okreta isprve opalio i zakucao loptu pod gredu. Konačni rezultat postavio je u 50. minuti udarcem s pet metara nakon vrlo lijepe akcije Kolumbije.

Suigrač našeg Danijela Subašića u Monaco je došao lani iz Porta. U paketu su on i Moutinho koštali 70 milijuna eura, Kolumbijac sam navodno 45 milijuna.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Urugvajci su uoči utakmice najviše pričali o Luisu Suarezu koji je suspendiran jer je ugrizao Chiellinija. No, i bez Liverpoolovog napadača Urugvajci su danas stvarali šanse, posebno pred kraj susreta, no Ospina je u tri navrata odlično sačuvao svoju mrežu.

Kolumbija je do sada najdalje došla u Italiji '90., kada je igrala osminu finala. Sada je u četvrtfinalu čeka domaćin Brazil, a po onome što smo do sada vidjeli na SP-u, Kolumbijci u petak nisu bez šanse...

King James: Rodriguez je moj najdraži igrač

Nakon susret se oglasio i "pravi" James, LeBron. King James je na Twitteru poručio da mu je Kolumbijac novi najdraži igrač na Svjetskom prvenstvu iako njegov SAD još uvijek nastupa.

>> Brazil ipak ide dalje, pobijedili su Čile nakon lutrije jedanaesteraca!

Komentara 10

TV
tvrtko3
08:16 29.06.2014.

Nogomet treba igrati a ne filozofirati. One ekipe koje idu na gol, koje napadaju, koje se nadigravaju, prolaze. Mi smo se izubili u taktikama, stategijama, čekanjima...Sigurno imamo igrače za takav nogomet, međutim kada u utakmici sa Mexikom trebaš pobjedu aa postaviš igru defanzivno-onda ispadaš.

NL
nlevar66
23:10 28.06.2014.

bravo james,ovo je igrac od 35 miliona iz monaca gdje brani subasic i gdje je pricuva argentinski 1 golman,

ZL
zlatomoje
01:38 29.06.2014.

Večeras sam vidio nove svjetske prvake!James je već sada spektakularan,samo mora iz monaka,njemu treba klub sa punim tribinama kao real!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije