Velike teškoće

Aco uoči Partizana: Neke igrače viđam samo na utakmicama

'08.01.2011., Sutinska vrela, Zagreb - 15.kolo NLB Liga: KK Cedevita i KK Krka. Aleksandar Aco Petrovic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
01.03.2013.
u 21:32

Ni Aco ni kapetan Baždarić nisu htjeli komentirati izjave predsjednika Vebera o momčadi kao skupu plaćenika

Nakon što se nekoliko dana nije javljao novinarima, Cedevitin trener Aleksandar Petrović ipak je izašao pred sedmu silu, ali s popisom zabranjenih tema. S obzirom na to da sa sastavom koji ima mora izgurati sezonu, logično je da mu se ne priča o lošoj selekciji igrača ili lošim odnosima u momčadi. Ipak, i bez tih tema bio je zanimljiv uoči biti ili ne biti ogleda s Duškom Vujoševićem i Partizanom (nedjelja, 17), za koji će ulaznica stajati 20 kuna.

Trening s osam igrača

– Igramo nokaut-utakmicu, onaj tko izgubi gubi izglede za Final Four ABA lige. Mi posve sigurno, a Partizan gotovo sigurno. Sve to daje dodatnu draž – kaže Petrović.

Dodatno je opterećenje Cedevitinu strategu to što neki igrači igraju samo utakmice i što Ilijevskog neće biti najmanje mjesec dana. Zbog toga što je na treningu imao samo osam igrača prve momčadi, organizirao je trening-utakmicu s igračima Križevaca.

– Tomas nije trenirao od susreta s Igokeom, a sa Šuputom se viđam samo na utakmicama – slikovit je bio Petrović i dodao: – Šuputu ne mogu zamjeriti ona dva promašena mrtva zicera protiv Szolnokija, mogu mu samo skinuti kapu što je u dva mjeseca primio četiri injekcije izravno u zglob da bi mogao igrati. A on je, stjecajem okolnosti, naša jedina četvorka.

Premda je to tako, Cedevita nije tražila još jednog krilnog centra već je pročešljala tržište braniča, ali neuspješno.

Izborili smo ostanak...

– S obzirom na to da imamo dva strana razigravača, od kojih jedan mora biti na parketu, još jedan stranac značio bi da ga u hrvatskom prvenstvu ne mogu koristiti kada god je Wright na parketu. Što se tiče Renfroea, zakasnili smo sat-dva, kada je već dao riječ treneru Bamberga. Ostali nas nisu zadovoljili, a nismo htjeli uzeti nikoga problematičnog. Recimo, jedan igrač ima ekstremnu individualnu vrijednost, ali gdje god je bio, suspendiran je. Treba nam stabilnost i nismo htjeli upasti u zamku pa za deset dana plakati.

Petrović je uvjeren da će Cedevita sigurno igrati na Final Fouru pobijedi li u sve četiri preostale utakmice.

– Kad bismo svladali Partizan s više od tri koša, imali bismo bolju koš-razliku. No za to nam treba i pomoć s tribina, a dosad je nismo imali.

Na pitanje koliki su izgledi za Final Four, Petrović nije htio odgovoriti.

– Ostanak smo osigurali. Toliko sam opterećen problemima da ću tek nakon nedjelje i Partizana moći razgovarati o izgledima.

Ključne riječi

Komentara 1

FO
fordovac12
18:08 02.03.2013.

Fali im igrača a potjerali Andrića, Cara i Nurkuća! Čestitam!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije