VEĆ SU RAZGOVARALI

Hajduk je Reji spreman ponuditi 200 tisuća eura po sezoni

Edoardo Reja
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
08.02.2015.
u 12:45

Reja nema posao, u Seriji B ne može zaraditi koliko može u Hajduku.

Širi se Hajdukova potraga za trenerom. Iz Makedonije stižu informacije da je kandidat Čedo Janevski, nekadašnji izbornik te države, Faruk Hadžibegić nominiran je već prvi dan... Igor Pamić, Istrin trener, još je jedan od onih koji se spominju u kuloarima, baš kao i Australac Tony Popović...

Reja i dalje prvi izbor

Ima podosta trenera koji se sami guraju, a jedan od tih sigurno nije Edoardo Reja. On je Hajdukov prvi izbor, talijanski strateg slovenskih korijena 9. veljače 2010. godine otišao je iz Poljuda i preuzeo Lazio. Marin Brbić i Goran Vučević, rekao je Reja, već su razgovarali s njim. Predsjednik Brbić uhvaćen je u laži, čemu pravi ludim sve oko sebe govoreći da ni sa kim nije razgovarao, a onda Reja izjavi da je s njim razgovarao. No, laži su Brbićev problem. Kad već hoće, neka laže komu želi i kad želi, ali onda neka ne kuka kad "dobije po prstima". Sastanak Brbića, Vučevića i Reje trebao bi se "odigrati" u Trstu, možda i negdje bliže. Hajdukova uprava ide na put odlučna da se vrati s trenerom, da Reju privoli na još jedan dolazak u Poljud. Naravno, to će biti prva etapa razgovora, konačno mišljenje moraju dati "stručnjaci" iz Nadzornog odbora, ali s njima neće biti problema.

- O treneru ćemo odlučiti Brbić i ja - rekao je Vučević dok se vodio razgovor o tome tko će u Hajduk.

Očito neće dopustiti neko filozofiranje, a posebno se ježi na uključivanje u pregovore. Neki od članova Hajdukova NO-a po društvenim mrežama koketiraju s raznim trenerima, igraju se imenima, što Brbića i Vučevića doslovce izluđuje.

Talijani uživali u Splitu

Razgovore sa željenim trenerom Brbić i Vučević potkrijepit će "šuštavim" argumentima, spremni su Reji ponuditi 200 tisuća eura po sezoni. Usto, Reja bi doveo i kondicijskog trenera, 63-godišnjeg Luigija Febbrarija, koji bi napustio posao u Romi. Nekome to zvuči nevjerojatno, ostaviti Romu zbog Hajduka, i to još Talijan. Ali, Febbrari je doslovno zaljubljen u Split, čim mu se Reja javio da postoji kombinacija, odmah je pristao. U onom prvom mandatu Febbrari je uživao u svakom trenutku provedenom u Hajduku, otišao je sa suzama u očima, a svih ovih godina stalno je održavao kontakte sa Splitom. Ni 69-godišnjem Reji nije mrsko sjećanje na Hajduk, njegova Gorica je na tri i pol sata vožnje, opterećenje u Hajduku, u odnosu na ono u Italiji, prava je kamilica. Hajduk je idealan za odrađivanje posla u poznim trenerskim godinama, "laganini" varijanta za iskusnog stratega poput Reje. A financijski je to puno slabiji posao u odnosu na vrijeme kada je trenirao Lazio, ali bolje od nekog posla u Serie B. U tim klubovima Reja ne može dobiti više od 150 tisuća eura po sezoni. No, Reja baš i neće grlom u jagode, već je sklopio mozaik, raspitao se o momčadi. Shvatio je da dolazi u Hajduk, koji je puno slabiji nego kada ga je vodio u prvom mandatu, i svjestan je da će svaka utakmica biti neizvjesna. Hajdukov je cilj plasman u Europu, a to Reja ne može garantirati.

>> Tudor je otišao jer Hajduk nije želio platiti 15 tisuća eura za Žižića

Komentara 10

BA
Barisic
13:51 08.02.2015.

Uglavno taj novac reja nikada nece vidjeti..

MA
MagnusJohnson
15:15 08.02.2015.

Ma dajte molim vas, u tu sprdačinu od kluba hitno poslati USKOK! Nedavno su radnoj zajednici smanjili plaće na minimalac, predsjednik i njegov direktor mjesečno zarađuju 30 tisuća kuna....nisu imali 15 tisuća eura za transfer jednog igrača, a sada kaoo imaju 200 tisuća eura po sezoni za Reju. Očito se ovdje pere novac kao rijetko gdje, a sve zataškava komunistička vlast!

SO
sonce
14:32 08.02.2015.

Neće Reja u Hajduk. Nema hajduk 15.000 € za igrača a gdije 200.000 € za trenera. To je čuvanje vlastite guzice i mazanje oči navijačima. Brbić ima 50.000 kuna pa se boji, da ne odleti s radnog mijesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije