Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI RARITET

Allegri je tek treći trener kojem je Juventus dao otkaz usred sezone u 50 godina

FILE PHOTO: Coppa Italia - Final - Atalanta v Juventus
Daniele Mascolo/REUTERS
18.05.2024.
u 09:24

Allegri je za svoje ponašanje tijekom finala odigranog na rimskom Olimpicu, u kojem je Juventus slavio sa 1:0, suspendiran na dvije utakmice od strane disciplinskog suca Serie A, a izrečena mu je i novčana kazna u visini 5000 eura

Talijanski stručnjak Massimiliano Allegri (56) tek je treći trener kojeg je Juventus otpustio tijekom sezone u posljednjih 50 godina, prenose talijanski mediji.

Juventus je u petak uručio otkaz Allegriju i to samo dva dana nakon što je osvojio Kup Italije. Torinska "Stara dama" je u službenom priopćenju kao razlog za tu odluku navela "nedolično ponašanje" 56-godišnjeg trenera za vrijeme i po završetku finalne utakmice protiv Atalante.

Allegri je za svoje ponašanje tijekom finala odigranog na rimskom Olimpicu, u kojem je Juventus slavio sa 1-0, suspendiran na dvije utakmice od strane disciplinskog suca Serie A, a izrečena mu je i novčana kazna u visini 5000 eura.

Iako je Juventus prekinuo trogodišnji post bez trofeja i po rekordni 15. put osvojio talijanski Kup, vodstvo torinskog kluba odlučilo je Allegriju uručiti otkaz, jer njegovo ponašanje "nije bilo u skladu s vrijednostima koje zastupa Juventus".

Allegri je tako postao tek treći trener kojeg je Juventus otpustio prije kraja sezone u posljednjih 50 godina, što je popriličan raritet u svjetskom nogometu.

VEZANI ČLANCI:

Istu sudbinu doživio je i Claudio Ranieri koji je dobio otkaz u svibnju 2009. dva kola prije kraja sezone zbog loših rezultata. Naslijedio ga je Ciro Ferrara, međutim i on je dobio otkaz prije kraja sezone. Smijenjen je u siječnju 2010.

Zanimljivo, zadnji put je Allegri dobio otkaz u redovima torinske "Stare dame", također 17. svibnja, tada 2019. godine. Vratio se u ljeto 2021. i u ukupno osam sezona osvojio je pet naslova Serie A, pet izdanja Coppa Italia i dva trofeja Supercoppa Italiana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije