RIJEŠENA ENIGMA

Ana Konjuh za novu trenericu izabrala Jelenu Kostanić-Tošić, počinju sljedeći tjedan u Pragu

Ana Konjuh
Foto: Press Association/Pixsell
21.04.2016.
u 08:54

– Ana će prvi put pod Jeleninim vodstvom nastupiti na WTA turniru u Pragu (počinje 25. travnja, op. a.) – kratko je napomenuo Anin otac Mario

U taboru Ane Konjuh razmišljali su dva tjedna i potom donijeli odluku: nova trenerica najmlađe tenisačice u top 100 bit će Jelena Kostanić-Tošić. Prekid suradnje s dugogodišnjim trenerom Kristijanom Schneiderom dogodio se 6. travnja, a 20. travnja već smo saznali za novo trenersko rješenje. Dogodilo se to nakon što je 18-godišnja Dubrovčanka zapela na posljednjoj kvalifikacijskoj prepreci za WTA turnir u Stuttgartu (poraz od Njemice Carine Witthoeft).

– Ana će prvi put pod Jeleninim vodstvom nastupiti na WTA turniru u Pragu (počinje 25. travnja, op. a.) – kratko je napomenuo Anin otac Mario.

Jelena Kostanić-Tošić, za koju će mnogi reći da je najbolja lijeva ruka hrvatskog ženskog tenisa (pandan Goranu Ivaniševiću), igračku je karijeru zaključila 2010. godine, i to nakon 11 godina provedenih među profesionalkama.

U karijeri je postigla 328 pobjeda uz 261 poraz. Dva je puta kraj godine dočekala među najboljih 50, a šest puta među najboljih 100 tenisačica svijeta. Najbolje plasmane zabilježila je 2004. godine kada je u pojedinačnoj konkurenciji bila 32., a u konkurenciji parova 30. na svijetu. Danas 35-godišnja Splićanka neizbrisiv trag ostavila je u hrvatskoj Fed kup reprezentaciji za koju je nastupala rekordnih 11 godina (isto kao i Iva Majoli).

Bila je veliki talent, u juniorskoj je konkurenciji osvojila Australian Open 1998. godine. U seniorskoj imala je tek tri finala u pojedinačnoj konkurenciji. U parovima je bila nešto uspješnija – osvojila je osam WTA naslova. Vjerojatno zna gdje je pogriješila pa će joj jedan od ciljeva biti da Ana ne ponovi te pogreške. Već bi to bio veliki učinak. Kao žena ženi znat će jamačno pomoći Ani i u drugim detaljima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije