VELIKAN IGRE

Ancelotti nahvalio Modrića: 'Preokrenuo je utakmicu. Kada je teško, on uvijek pomogne'

Champions League - Final - Real Madrid Training
Foto: Carl Recine/REUTERS
1/2
20.10.2024.
u 08:36

"Bili smo na dobroj natjecateljskoj razini tijekom cijele utakmice, Celta je igrala jako dobro i s puno intenziteta, a mi smo do tri boda došli zahvaljujući fantastičnom Modrićevom dodavanju", rekao je talijanski stručnjak

Real Madrid je u utakmici desetoga kola španjolske La Lige rezultatom 2:1 nadjačao Celtu Vigo te se tako izjednačio s vodećom Barcelonom na 24 boda. Uz pogotke Kyliana Mbappéa i Viniciusa Juniora u 20. i 66. minuti kraljevska momčad došla je do pobjede, dok je nadu na tren domaćoj momčadi udahnuo Williot Swedberg u 51. minuti. Veliku je utakmicu odigrao Luka Modrić, koji ne samo da je donio prevagu Realu, već je pritom oborio veliki rekord.

Naime, Modrić je u igru ušao u 61. minuti umjesto Federica Valverdea. Svega tri minute upisao asistenciju, još jednom od svojih majstorija, a njegovo je dodavanje Brazilac iskoristio za postavljanje konačnog rezultata i dostizanje katalonskih rivala na prvenstvenoj tablici. Vinicius je utrčao u prazan prostor, a Modrić mu je dodao milimetarski precizno i u sekundu točno otvorivši mu time idealnu priliku koju Brazilac majstorski zna iskoristit. Gol možete pogledati OVDJE.

Hrvatski kapetan je sinoćnjim nastupom postao najstariji igrač u povijesti velikog kluba koji je nastupio u njihovom dresu. Obzirom da mu je bilo 39 godina i 41 dan, srušio je s trona mađarskog napadača Ferenca Puškaša koji je još davne 1966. nastupio protiv Betisa kada mu je bilo 39 godina i 36 dana. Također, u svome 547. nastupu za klub, Modrić je postao najstariji asistent u njihovoj povijesti. Nakon 12 godina u bijelome dresu bila je ovo 250. ligaška pobjeda za Modrića. Hrvatski maestro s klubom ima ugovor do kraja sezone, a prema svemu sudeći namjerava iskoristiti svaki dan i priliku za igranje.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Champions League - Final - Real Madrid Training
1/19

Nakon utakmice je na konferenciji za medije Modrića nahvalio i trener Carlo Ancelotti.  "Bili smo na dobroj natjecateljskoj razini tijekom cijele utakmice, Celta je igrala jako dobro i s puno intenziteta, a mi smo do tri boda došli zahvaljujući fantastičnom Modrićevom dodavanju", rekao je talijanski stručnjak.

"Luka ima tu kvalitetu da uvijek doprinese ekipi. Kad počne od prve minute, kad uđe s klupe... uvijek nam pomogne. Ušao je u teškom trenutku i preokrenuo utakmicu u našu korist. To je ono što sada već svi znamo da on može", zaključio je trener Real Madrida kojem je Modrić, bez obzira na momčad prepunu mladog talenta i zvijezda koje već sada ispisuju nove stranice nogometne povijesti, jedan od ključnih aduta kada je najteže.

VIDEO Potres u Realu zbog Modrića: Ancelotti se sukobio sa sinom oko Luke, evo zašto je nastao raskol

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije