PROBLEMI

Henriquez ne želi odgovoriti na pitanje ostaje li u Dinamu!

Angelo Henriquez
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
09.03.2015.
u 11:05

Čudesni Čileanac potiče neizvjesnost Dinamo mora zadržati takvog napadača kako god zna

Koliko vrijedi jedan klasni igrač pokazao je Angelo Henriquez igrajući protiv Zagreba. Na njegovu individualnu kvalitetu, na dvije sjajne reakcije kakve se mogu očekivati samo od rasnih strijelaca, Dinamo je svladao Zagreb.

- Nismo bili dobri kao momčad, Zagreb je izgledao više kao momčad nego mi. Pobijedili smo zahvaljujući iznimnoj kvaliteti pojedinaca - nezadovoljan je s pravom bio Zoran Mamić.

Napadač bez 'felera'

No, sam sebi može čestitati što je doveo u Dinamo Angela Henriqueza, čileanskog napadača koji još nije napunio 21 godinu. Kad se ljetos govorilo da bi igrač Manchester Uniteda mogao doći u Dinamo, isplele su se razne priče. Naravno, priče pune sumnji. U stilu - da nešto vrijedi, ostao bi u Manchesteru, ili bi mu se vadila statistika iz prijašnjih posudbi, prebrojavala krvna zrnca i tražile mane.

No, taj dečko je bez 'felera' i njegovo dovođenje je pun pogodak. Nedavno nam je bivši trener Dinama Kruno Jurčić pričao o njemu.

- On je najbolji igrač Dinama, sjajan napadač koji zna zabiti gol. Školovan je, agresivan i odgovoran, ne bježi od defenzivnih zadaća, napada suparničku zadnju liniju. Zna i želi otvoriti prostor, nudi se - govorio je Jurčić.

Dinamo je jako brzo, još jesenas, shvatio da je doveo pravog igrača, zbog toga je prodan prvi klupski strijelac Duje Čop i zbog toga su plavi aktivirali mogućnost prvokupa od Manchester Uniteda.

U Dinamu tvrde da je to gotova stvar, da Angelo ostaje plavi i nakon ljeta. Samo, nije jasno zašto je na zimskim pripremama Čileanac rekao da ne zna hoće li i nakon ljeta ostati u Dinamu!

Na to je reagirao Zoran Mamić rekavši kako ne zna zašto igrač nije rekao da ostaje:

- Valjda želi da sve bude zanimljivije. No, on ostaje u Dinamu i to je kraj priče - tvrdio je početkom veljače mlađi Mamić, a iz Dinama su još i potvrdili da su s tim nogometašem dogovorili sve o ugovoru koji stupa na nagu na ljeto i nakon čega bi on trebao još četiri godine ostati vezan uz Maksimir.

No, Henriquez je i u zadnjem razgovoru koji smo s njime vodili bio neodređen kad je o ostanku u Dinamu riječ.

- Jeste li se odlučili ostajete li - pitali smo ga očekujući konkretan odgovor. Henriquez je zastao, okrenuo se glasnogovorniku Dinama i pitao smije li na to pitanje uskratiti odgovor.

- Kako na to pitanje ne moram odgovoriti, iskoristit ću to pravo - rekao je Čileanac i tako ostavio otvorena vrata svim sumnjama.

U Dinamu i dalje djeluju mirno kad je o tome riječ, valjda znaju što je dogovoreno i je li, kao što se pisalo, iskorišteno pravo prvokupa, a ako nije kad će biti. Naime, ugovor s Manchesterom je vrlo čudan, u njemu je toliko finesa da čak ni cijena otkupa ugovora nije svaki mjesec ista.

Čeka se njegova potvrda

Igranje u Dinamu jesenas je Henriquezu donijelo poziv u reprezentaciju, u kojoj je već igrao i u pet nastupa zabio dva gola. U 10 utakmica za mladu vrstu zabio je 14 golova. I sad bi rado dobio poziv jer je njegov Čile domaćin Kupa Amerike. U HNL-u je zabio 10 golova, brzo će postati prvi strijelac kluba, još je samo dva gola više postigao Čop. A golovi mu mogu priskrbiti i reprezentaciju.

- Uh, kad bi u napadu igrali Alexis Sanchez, Junior Fernandes i ja bilo bi mi to ostvarenje snova - kazao je Čileanac.

No, kibicima i struci plavih važnije je da on konačno kaže da ostaje u Dinamu.

>> Špaco: Moramo dobiti Dinamo, smislit ću nešto da ih pobijedimo

Komentara 3

IS
istina00
11:27 09.03.2015.

vrhunski igrač, vidjelo se odmah u prvih par utakmica koje je odigrao za dinamo. dinamo ga mora zadržati pod svaku cijenu jer bez njega ne mora uopće razmišljati o EU natjecanjima!

DA
Djeca_Arbata
12:59 09.03.2015.

Važno je da se mladi igrači iz cijelog svijeta žele doći igrat u Dinamo jer Dinamo polako gradi ime u svijetu da zna školovati i napraviti igrače, a isto tako ih zna i prodati...postoji razvijena mreža skauta, a jednako i licenciranih menađera koji plasiraju igrače ovisno o kvaliteti, dobri,vrhunski, ali ih ipak prodaju...a Dinamova škola nogometa je ipak vrhunska...nadalje kod nas svi znaju što je nogomet i ne može se ljudima prodavati loša roba...

CA
canaj.
16:36 09.03.2015.

Nije on bas tako dobar kako novinari pisu. Brine me i vezni red Dinama a i obrana . Sa ovakvim igrama nece Dinamo daleko dogurati u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije