Boksačko Prvenstvo Europe

Antonio Grabić, momak iz Dubrave, osigurao 13. ovogodišnju medalju za Hrvatsku

16.10.2024.
u 22:01

Nakon europskog kadetskog srebra i juniorske bronce, Grabiću je ovo treća medalja na mlađeuzrasnim velikim natjecanjima čime se najavljuje i kao nova hrvatska boksačka nada

Iz Sofije je stigla vijest o 13. ovogodišnjoj medalji za hrvatski boks na najvećim svjetskim natjecanjima svih uzrasta. A nju je, na mlađeseniorskom Prvenstvu Europe (u-22) osvojio 21-godišnji Antonio Grabić, momak iz zagrebačke Dubrave, član Boksačkog kluba Leonardo.

Riječ je o perspektivnom boksaču kojeg je istesao Leonard Pijetraj i koji već ima osvojeno europsko kadetsko srebro i juniorsku broncu.

Nakon što je nadjačao protivnike iz Austrije i Irske, poluteškaš Grabić je u četvrtfinalu nadboksao Izraelca Daniela Ilyushonoka jednoglasnom odlukom sudaca (po rundama 4:1, 4:1 i 4:1). Antonio se u ringu postavio autoritativno od prvog zvuka gonga, zagospodario je ringom i pritiskao visokog Izraelca koji je stoički podnosio serije Hrvatovih udaraca ali efikasno kontrirati nije uspijevao.

Grabić će već u četvrtak u borbu za finale i to protiv Francuza Yoerlina, osvajača bronce na ovogodišnjem seniorskom Prvenstvu Europe. A spomenuti boksač u polufinalu je izgubio baš od našeg Gabrijela Veočića, kasnije poluteškaškog prvaka Starog kontinenta. A Grabić bi u godinama koje dolaze mogao Veočiću biti doista vrlo ozbiljan konkurent.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije