Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNJEŽNA KRALJICA Naše djevojke nisu bježale od svojih pogrešaka, ali istaknule su i slabu vidljivost na Crvenom spustu

Anu i Niku iznenadili su i razočarali uvjeti na stazi

04.01.2009.
u 17:06

Dvije najbolje prijateljice, Njemica Maria Riesch i Amerikanka Lindsay Vonn, imale su o čemu pričati. Dok je jedna slavila treću uzastopnu pobjedu u slalomu (Riesch), druga je pala (Vonn) i izgubila vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Nova Sljemenska kraljica postala je Maria Riesch, ali samo zahvaljujući tome što je Vonn pogriješila šest kolaca prije cilja čime su se osladila i drugoplasirana Talijanka Gius i treća Čehinja Zahrobska.

Božićni poklon
Izgledalo je da će to biti savršeni dan za svestranu Amerikanku koja je uz svoj ljupki osmijeh prokomentirala naslov tragičarke utrke. Nije se osvrnula ni na dobacivanje Alberta Tombe:

- Hej, Lindsay, pa Božić je već prošao, a ovo je bio božićni poklon.

Priznala je i pobjednica da je Vonn zaslužila pobjedu, da je bila bolja, i da joj je prijateljica pobjedu poklonila svojom pogreškom.

- Dok sam vozila, čula sam da je netko u prednosti za skoro jednu sekundu, a ja sam pomislila da je to Riesch, inače ne bih toliko riskirala. Poprilično sam visoka, imam duže skije i trebam više snage, a očito mi je ponestalo energije na kraju. Čudno je to, tješit će me moja najveća suparnica, no moram potražiti rame za plakanje - nasmijala se Vonn kojoj je ovo bila prva ovosezonska utrka koju nije završila.

Rekordni zaostaci
Za razliku od Ane Jelušić, našoj Niki Fleiss nije utjeha što se, unatoč skromnom nastupu, ipak domogla bodova. Bila je to utrka u kojoj je mlađa sestra Marlies Schild, Bernadette, kao 30. ušla u drugu vožnju s rekordnim zaostatkom od 4.33 sekundi. To je zbog vrlo zahtjevne staze, ali i sjajne forme Riesch i Vonn koje su prvoj vožnji razbile konkurenciju.

Ana Jelušić je u prvoj vožnji uspjela i sa zaostatkom od 3.30 sekundi biti 18., dok je Nika Fleiss sa 3.59 bila 23. Nakon dva “laufa” Ana je podijelila 16. mjesto, dok je Nika Fleiss bila 19. Samoborka je bila nezadovoljna uvjetima na prvoj stazi za koju je, prethodnih dana, snijeg sa svojom ekipom pripremao njezin otac Reno Fleiss.

- Na različitim dijelovima staze uvjeti su se mijenjali, nisu bili onakvi kakve smo zamislili, no to je naš problem. Tu su, dakako, i moje pogreške - požalila se Nika.

Ana Jelušić nije se toliko žalila na snijeg, koliko na slabu svjetlost jer staza je uglavnom bila u hladovini.

- Ovo je najboljih 70 cura na svijetu i biti među dvadeset ne bi se smjelo smatrati neuspjehom. Vidljivost je bila katastrofalna, pogotovo u prvoj vožnji, pa sam stalno zapinjala za te neke tragove skija. Nadam se da ćemo sljedeće godine i mi, kao i dečki, dobiti noćnu utrku koja je i atraktivnija za publiku - kazala je Ana uz napad kašlja. Jednom je već u ženskom noćnom slalomu na Sljemenu bila druga, lani je ispala.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije