NAKON SP-a

Argentinci za nasljednika Maradone žele – Guardiolu!

Josep Guardiola
AFP
17.09.2009.
u 11:57

Udruženje predsjednika klubova argentinske nogometne lige izašlo je u javnost s intrigantnim prijedlogom: žele dovesti trenera Barcelone Josepa Guardiolu na čelo nacionalne momčadi.

Prema planu koji je objavio madridski sportski dnevnik Marca, Argentinski bi nogometni savez (AFA) 38-godišnjem treneru ponudio posao nakon Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

“Projekt Guardiola 2010.”, kodno ime koje je ideji nadjenuo sportski dnevnik Marca, svrhu ima u činjenici da će Guardiola znati kako najbolje iskoristiti Lionela Messija, ponajboljega svjetskog nogometaša koji u nacionalnom dresu igra neprepoznatljivo.

- Argentina u Messiju ima nebrušenog dijamanta. Niti jedan od izbornika - Argentinaca dosad nije znao izvući ono najbolje iz njega. S druge strane, pod Guardiolom je Messi osvojio trostruku krunu lani u Španjolskoj – navodi Marca izjavu jednoga od predsjednika, koji je želio ostati anoniman.

- Ima ljudi koji ne žele izbornika stranca, no domaći su se treneri pokazali neuspješnima pri pokušaju iskorištavanja Messijeva talenta. Tu je sposobnost zapravo jedini pokazao Sergio Batista na Olimpijskim igrama u Pekingu, no on nema kvalifikacija voditi seniorsku momčad Argentine - dodaje isti Marcin izvor.

Guardiola bi, u slučaju da postane izbornik, bio prvi na toj poziciji, a da nije iz Argentine.

Predsjednici se boje tek jednog raspleta: neuspjeha španjolske reprezentacije na SP-u u JAR-u.

- Argentina je ionako daleko od Svjetskog prvenstva i zato se moramo moliti da Španjolci postanu svjetski prvaci. U suprotnom bi Guardiolu mogli angažirati oni – riječi su fantomskog predsjednika.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije