Sjajan prodor

Kakvo lukavstvo! Nitko nije uočio što je zapravo učinio Messi da bi se otarasio Gvardiola

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
16.12.2022.
u 14:49

Kun Aguero je rekao da Messi obično daje upute tijekom utakmice, da priča svojim suigračima. Riječ je uvijek o kratkim i jasnim uputama. Ovdje možete vidjeti kako zove Alvareza da priđe prema Gvardiolu i omogući mu da primi loptu - napisao je Borinsky.

Argentina je velikom polufinalnom pobjedom nad Hrvatskom (3:0) izborila šesti nastup u finalima SP-a te će pokušati osvojiti treći naslov. Jedan od junaka bio je Lionel Messi, najbolji igrač utakmice, koji je zabio s bijele točke te namjestio posljednji pogodak.

Tom pogotku Alvareza prethodila je sjajna Messijeva akcija u kojoj je zvijezda PSG-a nadmudrila sjajnog mladog hrvatskog stopera Joška Gvardiola. Messi je primio loptu na centru i krenuo u nezaustavljivi prodor tijekom kojeg je nekoliko puta Gvardiola izbacio iz ravnoteže.

Ono što je zanimljivo vezano za tu akciju otkrio je argentinski novinar Diego Borinsky pojasnivši kako se Messi poslužio lukavstvom da bi stekao prednost pred Gvardiolom. Prije nego što je primio loptu, vidio je da mu Gvardiol stoji vrlo brzo. Zbog toga je pozvao Alvareza da priđe blizu i natjera Gvardiola da ga preuzme. Time je Messi nakratko bio nečuvan, dovoljno da primi loptu i krene u kobnu akciju za hrvatsku obranu. Kako je Argentina postigla pogodak pogledajte OVDJE.

- Kun Aguero rekao da Messi obično daje upute tijekom utakmice, da priča svojim suigračima. Riječ je uvijek o kratkim i jasnim uputama. Ovdje možete vidjeti kako zove Alvareza da priđe prema Gvardiolu i omogući mu da primi loptu - napisao je Borinsky.

Lionel Messi ujedno je dostigao Nijemca Lothara Matthausa na ljestvici igrača s najviše nastupa na svjetskim prvenstvima. Obojica sada imaju po 25 nastupa, no ispred zvijezde "Gauča" još je jedna utakmica u Katru pa će nakon ovog prvenstva Messi biti novi rekorder. Messi je nastupio na pet svjetskih prvenstava (2006, 2010, 2014, 2018, 2022) postigavši 11 golova.

Zvijezda pariškog PSG-a je sada i prvi argentinski strijelac na svjetskim prvenstvima sa 11 golova. Do sada je rekorder bio Gabriel Batistuta sa 10 golova. Diego Maradona i Guillermo Stabile postigli su po osam golova.

Video - HNS objavio detalje dočeka nogometaša: Nastupit će osam izvođača

Ključne riječi

Komentara 10

SP
Stari_proleter
15:33 16.12.2022.

Kod tog gola su puno više od Gvardiola, koji je otjerao Mesija do same gol aut linije, krivi Vlašić i Lovren koji su ostavili Alvareza samog ko duha na povratnoj lopti 5 m od gola.

BE
Berri
15:57 16.12.2022.

U ovoj situaciji je Messi izvrtio Gvardiola, ali mi se sviđa da Gvardiol nije u tome izgubio glavu i napravio neoprezan start. Gvardiol je sve napravio i u ovom duelu je napravio najviše što je mogao u trenutku vrhunskog nadahnuća Messija. Ne treba to tragično shvaćati jer su svi najbolji svjetski stoperi od 2006. do 2022. prošli školu kod Messija pa mora i Gvardiol.

PO
Poletarac101
15:39 16.12.2022.

U Finalu protiv Francuza prvi penal za Argentinu u 37. minuti Messi izvodi a Lloris brani...Drugi penal za Argentinu u 90.min..Messi daje gol i Argentina je Svjetski prvak..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije