KINESKI NOVINAR

Arijan Ademi odlazi iz Dinama. Poznat je novi klub ključne figure hrvatskog prvaka

Dinamo uvjerljiv, na poluvremenu vodi 3:0
Marko Lukunic/PIXSELL
06.03.2023.
u 16:24

Kapetan plavih ranije je imao neke ponude iz Turske te onu bundesligaša Stuttgarta

Sjevernomakedonski reprezentativac i veznjak Dinama, Arijan Ademi, prema tvrdnjama kineskog novinara Liu Xiangyua napustiti će Maksimira i potpisati za tamošnjeg prvoligaša Beijing Gouana. Ovaj klub je nedavno riješio financijske probleme, te je sada ponovno solventan i može kupovati nove igrače. 

Spekulira se da kako će Ademi doći u Kinu uz odštetu koja će iznositi od 500 tisuća eura do milijuna eura. Liu je naveo kako je direktor sportski direktor Guoana Li Ming početkom ožujka otputovao u Europu kako bi, među ostalim, dogovorio dolazak Ademija. Kineska Superliga dopušta dovođenje sedmorice stranih igrača u jednoj sezoni.

Kinesko prvenstvo još nije počelo, a Guoan je završio s prvom fazom priprema, koja će se nastaviti sutra. 

- Guoan je tijekom proteklih godinu dana rješavao stare probleme, uključujući zaostale plaće i sporove poput naknada za raskid ugovora stranih igrača - piše kineski novinar i ističe kako investitori Guoana žele osigurati najbolje uvjete za rad i poslovanje Beijinga. 

Podsjetimo, kapetan Ademi je 2010. godine došao u Dinamo iz Šibenika. Dinamo ga je onda posudio Lokomotivu, u kojoj je proveo dvije godine. Od 2012. do danas je član aktualnog prvaka Hrvatske za kojeg je odigrao 358 utakmica, postigao 41 i asistirao za 30 pogodaka te postao legenda.

Prema podacima Transfermarkta. Ademijev ugovor s Dinamom vrijedi do 2026. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na četiri milijuna eura, no Dinamo tu odštetu sasvim sigurno neće dobiti. 

Komentara 2

TO
Tomi
22:32 06.03.2023.

Kakva Kina za 500.00€

HE
Herceg56
18:52 06.03.2023.

Sritno.✔️

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije