Kvalifikacije EP

Armenci izvjesili transparent za Joška pa sve nasmijali zbog velike pogreške na njemu

Split:  Utakmica kvalifikacija za EURO 2024, Hrvatska – Wales
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
12.09.2023.
u 08:54

Joško Gvardiol srca navijača osvojio je još prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a ovog je ljeta potpisao za Manchester City i tako postao najskuplji stoper na svijetu

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je na Republičkom stadionu u Jerevanu pobijedila Armeniju 1:0 u kvalifikacijama za Euro 2024. Strijelac jedinog pogotka za vatrene bio je Andrej Kramarić u 13. minuti.

Utakmicu je obilježilo nekoliko stvari, a to su tučnjava na tribini, zastava koju je nosio dron, ali i jedan transparent.

 

Naime, Joško Gvardiol srca navijača osvojio je još prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a ovog je ljeta potpisao za Manchester City i tako postao najskuplji stoper na svijetu.

11.09.2023., Erevan, Armenija - Kvalifikacijska utakmice za UEFA Euro 2024. nogometno prvenstvo, 6. kolo, Armenija - Hrvatska. Photo: Hrach Khachatryan/PIXSELL
Foto: Hrach Khachatryan/PIXSELL

Kako smo svi u Hrvatskoj zaljubljeni u njegovu igru, tako je i ostatak svijeta, iznimaka nije bilo ni u Armeniji. Naime, tamošnji navijači 
poslali su mu poruku s tribina, ali napravili su veliki gaf i napisali njegovo ime krivo. Umjesto Joško Gvardiol na transparentu je stajalo Joscho Guardiol nakon čega je pisalo: ''Daj mi tvoju snagu, daj mi šansu, daj mi dres." Ili su se zabunili ili su namjerno stvorili poveznicu s Pepom Guardiolom koji Joška trenira u Cityju. 

Komentara 5

KU
Kujttim
11:14 12.09.2023.

Ha, ha...pa nemaju navijači lektora, a ovako su privukli više pažnje nego da su napisali - Joško Gvardiol.

DU
Deleted user
15:45 12.09.2023.

Pa valjda u Erevanu!?!

BR
Brankko
01:57 13.09.2023.

Da mi je vidjeti naše navijače kada bi morali napisati neko ime na armenskom pismu... Pa što -- ljudi čuli nešto "Joško" "Gwardiol", i napisali kako im je došlo. Pogledajmo kako se u našim medijima ne zna napisati bugarska, bjeloruska, ukrajinska i ruska imena, a da ne govorimo i o azerskima (azerbajdžanskima). Eto, nedavno bio azerbajdžanski ministar vanjskih poslova kod nas, pa ga napisalo Jeyhun Bayramov -- a čovjek se azerskom latinicom piše Ceyhun Bayramov, s slovom c za naše "dž", kao što je turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan, gdje prepoznajemo ime Redžep. I sad, Joško... Eto, kako piše jedan čitatelj -- bilo je uočljivo (a bar nije teško saznati kako se što piše).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije