Veliko priznanje

ATP objavio godišnje nagrade, među nagrađenima je i jedan Hrvat

Malaga: Davis Cup, polufinale, Thanasi Kokkinakis - Borna Ćorić
Sanjin Strukic/PIXSELL
15.12.2022.
u 09:40

Iznimno sam sretan što sam osvojio ovu nagradu. Puno mi znači nakon teškog razdoblja koje sam proživio zbog operacije ramena. Tako da sve što mogu reći je: veliko hvala od srca! Nadam se da će moja sljedeća sezona biti još bolja, kaže Ćorić

Rafael Nadal novi je najomiljeniji tenisač današnjice. Jedna je to od godišnjih nagrada ATP-a koju će Španjolac dobiti nakon 19-godišnje dominacije Rogera Federera u toj kategoriji. ATP je objavio i ostale nagrađene, a među dobitnicima nagrada je i jedan Hrvat: Borna Ćorić dobio je nagradu za povratnika godine!

On je naime, nakon što je godinu dana pauzirao zbog ozljede i operacije ramena, ove godine napravio uistinu respektabilan napredak: s 278. stigao je na 26. poziciju na ATP listi.

- Iznimno sam sretan što sam osvojio ovu nagradu. Puno mi znači nakon teškog razdoblja koje sam proživio zbog operacije ramena. Tako da sve što mogu reći je: veliko hvala od srca! Nadam se da će moja sljedeća sezona biti još bolja - kazao je Ćorić.

Za najboljeg trenera proglašen je Juan Carlos Ferrero, učitelj prvog tenisača svijeta 19-godišnjeg Carlosa Alcaraza. A nagrada za novaka godine pripala je 19-godišnjem danskom tenisaču Holgeru Runeu, koji je ove godine trijumfirao na Masters 1000 turniru u Parizu i godinu završava na 11. mjestu ATP liste. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije