SVJETSKI MEDIJI

Strani mediji o drami s Đokovićem: Korona-krimić na aerodromu, sve se pretvorilo u triler!

(SP)SPAIN-MADRID-TENNIS-DAVIS CUP FINALS-SEMIFINAL-CROATIA VS SERBIA
Meng Dingbo/XINHUA
05.01.2022.
u 20:19

Australski mediji su najoštriji, očekivano. Potpuno suprotno od onih iz Srbije.

Mediji u Srbiji oštro su reagirali na pritvaranje Novaka Đokovića u Australiji i osuđuju to što se događa, a s velikim zanimanjem cijelu podosta nevjerojatnu situaciju prate i mediji diljem svijeta. Naime, najboljem tenisaču na svijetu odbijena je viza jer nema potrebnu dokumentaciju za ulazak u zemlju bez da je cijepljen. Još jučer se na društvenim mrežama pohvalio da je sve riješeno po tom pitanju, a u istom smjeru su išli i organizatori Australian Opena.

Dok su većinom staloženi i obavještavaju o trenutnoj situaciji bez previše uplitanja u nju, dakle s činjeničnim naslovima, neki mediji idu pokoji korak dalje.

- Novak Đoković ima problema s ulaskom u Australiju. Odbijena mu je viza - navode u takvom tonu New York Times, BBC, CNN, Guardian, Marca, L'Equipe, La Gazzetta dello Sport...

Foto: Twitter/Facebook

Ali, nisu svi tako neutralni, britanski The Sun optužuje Đokovića da je "antivakser".

- Antivakseru Đokoviću odbijen ulazak u Australiju!

Kroz tekst su ipak ponešto umjereniji pa spominju da je još jučer dobio medicinsko izuzeće od cijepljenja, odnoson, dozvolu da može u Australiju iako nije cijepljen, ali i da je ono kontroverzno.

Njemački Bild navodi da je Đoković počinio "korona-krimić" te da se njegov ulazak u zemlju pretvorio u pravi triler.

Australski mediji su pak najoštriji, očekivano. Potpuno suprotno od onih iz Srbije.

- Mora da se šalite - stoji na naslovnici The Courier Maila, a "joking" su napisali "djoking".

Herald Sun iz Melbournea je u tekst o samoj situaciji stavio neutralni naslov "Drama s vizom bi mogla označiti kraj Đokovićevih nadanja na Australian Openu", ali zato su prenijeli riječi bivšeg tenisača Sama Grotha i postavili ih u naslov, kao i The Sydney Morning Herald:

- Njegov potez je pljuvačka u lice svim Australcima!

Svakako, svjetski mediji će u narednim danima podosta pažnje posvetiti ovom događaju, ali prvo moramo doznati njegov rasplet.

Komentara 38

ME
MehutoGonzales
20:32 05.01.2022.

Podrška Đokoviću. Australci nikad nisu ni bili normalni pa je ovo i očekivano.

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
20:29 05.01.2022.

Australci očito pate od Stockholmskog sindroma. :-)

Avatar Purgeri
Purgeri
21:11 05.01.2022.

Nisam ljubitelj niti navijač Đakovića ali šta je previše je previše. Ovo je sramota Australije. Ponašaju se kao neka totalitarna zemlja trećeg svijeta. Zapravo cijeli Zapad se zadnjih godina ponaša ludo. Gdje je nestalo civilizirano, umjereno, razumno ponašanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije