Tony Popovic

Australski Hrvat koji se spominjao kao trener Hajduka postao izbornik

Tony Popovic addresses the media after being named the new coach of the Australia national soccer team, in Sydney
NICK MULVENNEY/REUTERS
23.09.2024.
u 08:52

Bivši branič i kapetan Crystal Palacea (2001.-2006.) 51-godišnji Popovic, australski Hrvat kojeg su svojedobno povezivali s dolaskom u Hajduk, ima za zadatak popraviti stanje u skupini C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojoj je Australija nakon dva kola pretposljednja.

Bivši australski reprezentativac Tony Popovic imenovan je u ponedjeljak novim izbornikom Australije, umjesto Grahama Arnolda, smijenjenog s pozicije zbog loših rezultata Socceroosa u utrci za Svjetsko prvenstvo 2026.

Bivši branič i kapetan Crystal Palacea (2001.-2006.) 51-godišnji Popovic, australski Hrvat kojeg su svojedobno povezivali s dolaskom u Hajduk, ima za zadatak popraviti stanje u skupini C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojoj je Australija nakon dva kola pretposljednja. Australski su nogometaši ovog mjeseca izgubili kod kuće (0-1) od Bahreina prije nego što su odigrali neriješeno (0-0) u Indoneziji.

Samo prva dva mjesta u skupini vode na Svjetsko prvenstvo u Sjevernoj Americi.

Popović, pobjednik azijske Lige prvaka s Western Sydney Wanderersima 2014., bio je "idealan kandidat" da naslijedi Grahama Arnolda (61), koji je na toj poziciji bio od 2018., izjavio je šef australskog nogometa James Johnson.

"Njegovo međunarodno iskustvo, posebno na azijskom kontinentu, i kao igrača i kao trenera, dodatno povećava njegovu sposobnost da vodi Australiju na međunarodnoj sceni", dodao je.

Popovic odigrao je 58 utakmica za Australiju a kao igrač se razvijao u Sydney Unitedu, u Hiroshimi u Japanu i zatim u Crystal Palaceu u Engleskoj.Kao trener je vodio osim Western Sydney Wanderersa i Perth Glory te que Karabukspor u Turskoj i Xanthi u Grčkoj.

"Bez sumnje sam ponosan i potpuno svjestan težine odgovornosti", rekao je Popovic.

U skupini C, Australija igra protiv Kine 10. listopada , a onda pet dana kasnije gostuje u Japanu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije