SIGURNOSNE MJERE

Austrijska policija uoči dolaska hrvatskih navijača: 'Očekujemo ljude spremne na nasilje'

Zagreb: Navijači na tribinama slave vodstvo Dinamo nad Monacom
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
23.10.2024.
u 18:15

"Policija će biti na licu mjesta i postupati prema zakonskim mogućnostima. Sigurnosno područje bit će uspostavljeno oko stadiona", objavili su iz austrijske policije

Dinamo će u srijedu u 21 sat zaigrati utakmicu 3. kola Lige prvaka. Protivnik plavima je austrijski Salzburg koji je u prva dva kola upisao dva poraza. Najprije su poraženi na gostovanju kod praške Sparte rezultatom 3:0, a zatim ih je Brest porazio na domaćem terenu s visokih 0:4. Hrvatskim šampionima upitan forma austrijskih doprvaka može pružiti nadu u povoljan rezultat, no i sami su se, nakon izvrsne igre protiv Monaca (2:2), predstavili u poprilično nezavidnom svjetlu upisavši nategnutu pobjedu protiv Varaždina (0:1) i remi s Istrom (2:2).

Uoči utakmice sa Salzburgom na internetskim se stranicama oglasila austrijska policija. "Utakmica Lige prvaka između Red Bull Salzburga i GNK Dinama odigrat će se u srijedu, 23. listopada. Početak je u 21 sat. Očekuje se navijačka povorka od centra grada do stadiona. Na tom području očekujte zastoje u prometu", stoji u priopćenju.

GALERIJA Dinamo prosuo bodove protiv Istre! Šokirani prvaci ispustili priliku da dođu na čelo tablice

Zagreb: Navijači na tribinama slave vodstvo Dinamo nad Monacom
1/26

"Buka i dim od pirotehnike očekuju se u užem gradskom području. Policija će biti na licu mjesta i postupati prema zakonskim mogućnostima. Sigurnosno područje bit će uspostavljeno oko stadiona", objavili su te na društvene mreže postavili kartu područja oko stadiona koja pokazuje gdje su pojedine točke interesa, poput parkirališta za gostujuće navijače.

Uz navode kako je ova utakmica "veliki sportski događaj", dodaju kako očekuju "ljude spremne na nasilje". Zbog toga je oko stadion okružen sigurnosnim područjem s kojeg osobe pod određenim okolnostima mogu biti udaljene. Čitavo priopćenje austrijske policije možete pročitati OVDJE. Televizijski prijenos utakmice možete pratiti putem kanala HRT2 i ArenuSport 1, a tekstualni prijenos na portalu Večernjeg lista.

VIDEO Bjelica večeras ne smije u Dinamovu svlačionicu. Za vrijeme utakmice jedna stvar mu je zabranjena

Komentara 1

CE
Centrifuga
18:53 23.10.2024.

Migranti im rade to svaki dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije