CIBALIA - DINAMO 2:0

Bad Blue Boysi: Stidi se Dinamo!

Sammir
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
24.04.2010.
u 22:07

Dinamo ni na gostovanju u Vinkovcima nije iskoristio prigodu za potvrdu osvajanja naslova. Bolji su bili domaćini sa 2:0.

Dok Dinamo tetura poput nokautiranoga boksača, prosipa bodove i gubi ugled, Kruno Jurčić tvrdi da je ponosan na svoj uradak:

- Tablica pokazuje da radim dobro i uopće se ne opterećujem napisima o mojoj smjeni. Naravno da zbog njih priprema za ovu utakmicu nije bila lijepa - kazao je nakon vinkovačke utakmice ipak bivši Dinamov trener, koji već neko vrijeme zna da mu gazde traže nasljednika.

Dinamo je, u veličanstvenom ambijentu vinkovačkog hrama nogometa, bio posve onemoćao i sterilan. Uglavnom, u svom već prepoznatljivom izdanju, kakvima svjedočimo svakoga vikenda, ma koliko to bilo bolno za Jurčića. Najveća Dinamova krizna žarišta su stoperi, nekadašnje veličine Robert Kovač i Igor Bišćan, danas momci tankih živaca i i sve usporenijih reakcija.

Na kraju, Bišćan je, slično Riberyu, nagazio suparnika i pocrvenio pa neće konkurirati za sraz s Hajdukom sljedeće subote.

- Molim vas, nemojte ih prestrogo ocjenjivati, jer ja sam isforsirao da njih dvojica danas zaigraju - kazao je Jurčić.

Dinamo je u Vinkovcima žestoko bodrilo 500-tinjak BBB-a, a kada je utakmica završila, svi su okrenuli leđa Jurčića i igračima te skandirali: "Stidi se Dinamo!". Potom je uslijedio uobičajeni refren Mamiću, koji je proročanski izbjegao Dinamov vinkovački slom. Čini se da nedavna navijačka lekcija igračima na treningu nije rezultirala nikakvom reakcijom. Naprotiv, Dinamo je od tada sve kilaviji... Ovaj debakl uskratio je Dinamu proslavu 12. naslova prvaka, a Jurčiću definitivno zapečatio sudbinu.

Nakon ovakve igre, postavlja se pitanje koga Dinamo u ovoj ligi uopće može pobijediti. Plavi već dulje vrijeme demonstriraju nezapamćen kaos od igre, u kojemu više nitko nema inspiracije, nema ni lidera, ni klasnoga igrača, čini se niti malo zadovoljstva. Svi jedva čekaju da ova sezona završi da pa se što prije raziđu... Stanko Mršić je crna mačka za Zagrepčane, jer je i u Maksimiru prošle jeseni bio nadomak pobjedi. Tada je sinoćnji junak Baraban bio tragičar. Mršić je cinično čestitao Dinamu na naslovu prvaka, a na pitanje kako će biti protiv Međimurja u sljedećem kolu, Cibalijin trener bio je otrovan:

- Bit će nam teže nego s Dinamom. Znate, Međimurje se bori za goli život... Dinamo je posljednji put u Prvoj HNL poražen s dva pogotka razlike u veljači 2009. na Poljudu, istiom omjerom 0:2.

Zajednički nazivnik te i ove utakmice je sudac - Ivan Bebek.

Komentara 13

VO
VolimZagreb
08:11 25.04.2010.

Mamiću, kao što vidiš raji te je dosta. Otišo SAnke, Rumenige...što ti čekaš da te odvedu? Ok može i to !

OB
-obrisani-
22:15 24.04.2010.

Ma h**es Dinamo...Hertha je ispala iz prve njem.lige..(

DU
Deleted user
22:36 24.04.2010.

Veceras je stvarno bila muka gledati Dinamo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije