Prva HNL

Balakov: Drago mi je što sam odmorio Vukušića i Tomasova

ivan lendrić
Hrvoje Jelavić/Pixsell
26.11.2011.
u 18:53

Splićani su slavili 2:1. Pogotke za bijele postigao je Ivan Lendrić, a za Šibenčane je zabio Živković.

Na Šubićevcu je sve bilo prema najavama, kapetan Goran Blažević i društvo (Fuštar, Medvid, Bačelić-Grgić, Čulić, Krišto, Jelić, Kartelo) dvoboj Šibenika i Hajduka odgledali su s tribina. Nisu popustili i održali su riječ da neće igrati ako ne dobiju dvije plaće što im klub duguje za studeni i prosinac prošle godine.

Ipak, igralo se, štrajkaši su gledali "šibensku dicu" pojačanu Georgijevskim i Malčićem. Prije konačne odluke štrajkaši su se našli s predsjednikom udruge Nogometni sindikat Darijom Šimićem i ostali su čvrsti u svojim odlukama. A Šibenik je istrčao s dva juniora u postavi, ostatak su činili igrači, koji su ove sezone malo igrali. Usto, i Šibenik je dobio popularni slogan "uprava, odlazi", tako su Funcuti počastili vodstvo kluba.

U takvim okolnostima pobjeda Hajduka nad Šibenikom od 2:1 (2:0) sasvim je logičan slijed. Splićani su profitirali mukama koje su zadesile Šibenik, na travnjaku koji im je uvijek bio neugodan, došli su do pobjede protiv oslabljenog rivala. Čak se po početnoj Hajdukovoj postavi činilo da se Krasimir Balakov priključio šibenskim štrajkašima, na klupi je ostavio Vukušića, Tomasova i Vukovića.

- Trener nam je dao mali odmor - otklonio je bilo kakve dvojbe Vukušić.

Balakov je procijenio da je pametnije Vukušića i Tomasova odmoriti za uzvrat četvrtfinala Kupa protiv Zagreba. Prigodu je maksimalno iskoristio Ivan Lendrić, dva puta je poentirao glavom u provm dijelu za sigurno vodstvo Hajduka. U 5. minuti iskoristio je ubačaj Anasa Shrabinija iz kornera, a u 44. minuti odlično ga je uposlio Kukoč.

- Sretan sam što sam iskoristio ukazanu prigodu - kazao je Lendrić.

Hajduk je dominirao, imao još neke prigode, a Šibenikova neiskusna mladost nije im mogla parirati. Ipak, u nastavku Šibenik je dao Hajduku misliti. Borbenošću su domaći nadoknadili manjak kvalitete, u nekoliko navrata opasno zaprijetili Subašiću.

Goran Tomić u igru je ubacio još jednog juniora, Antu Živkovića, koji je u 61. minuti smanjio vodstvo Splićana. Malčić je šutirao, Subašić obranio, a Živković je, uz veliko slavlje, pospremio loptu u mrežu. Prije toga prigodu je imao i Jakoliš.

- Sanjao sam ovaj trenutak - rekao je junior Živković.

- Vidjelo se da Šibenik ima dušu i srcu. Na kraju sam zadovoljan, utakmica je bila atraktivna. Najvažnija je pobjeda. Mi idemo dalje, odmorio sam Vukušića i Tomasova za našu najvažniju utakmicu sezone, uzvrat kupa protiv Zagreba. Lijepo je što je Lendrić postigao dva pogotka, to je dobro za njegovo samopouzdanje – rekao je Hajdukov trener Krasimir Balakov.

Treneru Šibenika Goranu Tomiću nije bilo lako. Čekao je Hajduka, a nije znao ni momčad, koja će igrati.

- Žao mi je što nikada nećemo saznati kakav bi bio rezultat da smo igrali u najjačem sastavu. S druge strane, moji igrači su ostavili dušu i srce, trebalo nam je iskustuvo. Nama prije ove utakmice nogomet nije bio u prvom planu, kao treneru mi je teško. Sve što smo dobro napravili u dva mjeseca palo je u vodu – kazao je Tomić.

Šibenik - Hajduk 1:2 (0:2)

Stadion Šubićevac. Gledatelja 3000. Vrijeme prohladno. Sudac Vlado Svilokos (Sisak). Strijelci: 0:1 Lendrić (5., An. Sharbini), 0:2 Lendrić (44., Kukoč), 1:2 Živković (61.)

Šibenik: Slavica - Golub, Tabula, Spahija, Blaić - Pešić - Jakoliš, Georgievski, Španja, Malčić - Kendeš. Trener Goran Tomić.

Hajduk: Subašić - M. Barišić, Andrić, Inoha, Lima - Luštica, Radošević - Gabrić, An. Sharbini, Kukoč - Lendrić. Trener Krasimir Balakov.

Ključne riječi

Komentara 5

VO
vojvo
19:22 26.11.2011.

maršiču stvarno si glup kako igrače koji nisu igrali nazivaš štrajkašima , koliko ja znam igrači su samostalni obrtnici i zato sami državi plačaju porez dakle kao takvi ne mogu štrajkati , jer bi zbog toga mogli odgovarati ako ihh klub tuži, oni ako žele riješiti problem moraju uzeti odvjetnika i tužiti klub to je jedini ispravan postupak , a ovako su sami sebi uradili štetu . da šimič ima bilo kakvu završenu školu to bi morao znati , a ovako samo radi na štetu igrača , a ovakvim pisanjem i vi ne radite u korist igrača nego zbog svojih pisanja ih stavljate u još gori položaj , ako želite dobro tim ljudima onda im pomozite sa svojim savjetima , a ne ih još više zavaravati.

EL
elitegroup27
20:16 26.11.2011.

a jeli posto si tako obrazovan vojvo jel bi trebali mozda igraci jos 11 mjeseci igrati bezplatno!!!!??? pa ajide ti radi 11 mjeseci bez love pa da vidimo koliko ces daleko stignut!!!!imaju i pravo decki da neigraju davno bi ja njima presta igrati!!!!!!

VO
vojvo
20:52 26.11.2011.

elitegroup27 evo ti objašnjenja , ako si dobro pročitao napisao sam da trebaju uzeti odvjetnika i tužiti klub . onda bi dobili raskid ugovora i mogli igrati u nekom drugom klubu gdje bi bili plačeni za svoje igre ( naravno ako bi ih tko htio pogotovo sada kad se zna da ti igrači ne žele igrati nego radije gledaju utakmicu s tribina ) , a što se tiče dugovanja sudskim putem bi ga naplatili , a sada poslije ovoga mogu samo ostati bez ičega i biti označeni kao igrači tako da če teško nači neki klub jer su etiketirani kao štrajkaši

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije