UTAKMICA KARIJERE

Balakov: Naš je plan pobjeda

krasimir balakov
Ivo Čagalj/Pixsell
09.09.2011.
u 12:43

– Siguran sam da ćete u utakmici protiv Dinama vidjeti Hajduk koji ćete nakon derbija još više respektirati – kaže trener bilih.

Nije Hajdukov trener Krasimir Balakov imao veću utakmicu u karijeri. Derbi Hajduka i Dinama najveći je zalogaj u trenerskoj karijeri. Kao igrač igrao je derbije Sportinga s Benficom ili Stuttgarta s Bayernom. Ali kao trener...

– Ova utakmica puno znači za moju trenersku karijeru. Ako ozračje bude kao i protiv Barcelone i Stokea, a svi mi govore da će biti i puno bolje, onda je to stvarno nešto veliko, poput utakmice Sportinga i Benfice. Kod mene nema nervoze, da je ima, onda ne bih u Split ni dolazio iz Bugarske. Onaj tko je nervozan, neka ostane kod kuće, ne treba se baviti nogometom – govori Balakov.

Dinamo stiže s pet bodova prednosti, pun samopouzdanja nakon ulaska u Ligu prvaka...

– Znamo sve o Dinamu, ali važnije mi je kakvi ćemo mi biti. Ima i Dinamo slabih točaka, ali njih ću zadržati za sebe, mnogo mi je važnije da mi odigramo kao i u posljednjim utakmicama – kaže Balakov.

  A kakav mora biti Hajduk?
 
– Naš je plan pobjeda, to me više nikada ne trebate ni pitati, tako će biti u svakoj utakmici. Trebamo biti realni, imamo dosta novih igrača, što mladih, što stranih, tu sam tri mjeseca i ima još dosta stvari koje treba popraviti. Ali to sve u utakmici protiv Dinama neće biti tako bitno. Siguran sam da će moji momci ostaviti dušu i srce na terenu. I vjerujte, ako provedu u djelo sve ono što sam zamislio, onda mogu jamčiti pobjedu – rekao je Balakov.

 Obožavaju vas igrači, čak i oni koji ne igraju pričaju lijepo o Balakovu. Anas Sharbini kazao je da ste bolji trener od Jurčića. Osjećate li se tako?

– Drugo pitanje molim – nasmijao se Balakov.

Je li uprava obećala neku premiju?

– O lovi ne pričamo, ovdje je riječ o nogometu – kratko će trener bijelih.

Svi objektivni promatrači Dinamu daju prednost. Gdje vidite prednost Hajduka?

– Naša je najveća snaga zajedništvo i ozračje u momčadi. Vjerujem u igrače, oni u mene. Siguran sam da ćete u utakmici protiv Dinama vidjeti Hajduk koji ćete nakon derbija još više respektirati. Od igrača tražim koncentraciju, motivaciju, karakter, volju i želju za pobjedom – rekao je Balakov.

I Balakov se uključio u akciju smirivanja tenzija.

 – Neka pobijedi nogomet. Emocije i rivalstvo su odlična stvar, ali važno je da ne bude incidenata i da svi uživaju na tribinama – kazao je Hajdukov trener.

Na Poljudu bi u Dinamovu dresu trebao debitirati Josip Šimunić, njegov nesuđeni igrač, ali i veliki prijatelj s golfa. Balakov i Šimunić njeguju prijateljstvo, zajedno igraju golf.
 
– Nisam se čuo sa Šimunićem, neka se malo adaptira pa ćemo se onda čuti – kazao je Balakov.

Ključne riječi

Komentara 34

VL
vladek
14:52 09.09.2011.

Navijam za Dinamo,ali pobijedit će HAJD U K jer mora.Šta bi se desilo sa Dinamovcima da pobijede.Strah me je i pomisliti.

OB
-obrisani-
22:25 09.09.2011.

>:-)) Balakov.... nama je plan pobjediti.... Nama je Cilj pobjediti ,a kako ,e za to imamo plan... Jedno je plan ,drugo je cilj.... Kad Balakov to shvati bit ce mu kasno...

SE
serđo
13:02 09.09.2011.

kakve budalaštine o tenzijama, hrvati se neće tuć. oni koji ih dižu ne žele dobro ovoj državi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije