želi maknuti Brbića

Baldasarov plan o rušenju Hajduka ovisi o Željku Kerumu

25.10.2014., Split - MAXtv 1. HNL, 13. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva. Photo: Tino Juric/PIXSELL
28.10.2014.
u 15:37

VELIKI DUG Zašto je Baldasar šutio ako je znao da Hajduk stvara dugove?

U Hajduku će biti velikih promjena, to više nije sporno. Samo je pitanje kada će se i na koji način dogoditi. Istup gradonačelnika Splita Ive Baldasara, koji je zatražio ostavke Marina Brbića i Branke Ramljak, predsjednika uprave i predsjednice NO-a, tek je politički spin da se malo zakotrlja priča.

Priča za malu djecu

Nekoliko dana kasnije, Baldasar se malo povukao, kaže da je zatražio ostavke prije dva mjeseca, a kad ih već Brbić i Ramljakova nisu dali, on neće inzistirati. Ma, gle čuda, to je priča za malu djecu. Prije dva mjeseca nisu bili dobri, a sad su O. K. To je Baldasarova politička igra, loptu je prebacio na Gradsko vijeće, koje će 13. studenoga održati sjednicu o Hajduku.

A Baldasar s vijećnicima može dogovoriti što želi, ispast će da će oni iskazati nepovjerenje Nadzornom odboru. Za taj dio Baldasaru je potrebno 18 glasova (GV ima 35 članova), koje bi, sudeći po dosadašnjem glasovanju, trebao lako osigurati. Dakle, SDP ima 11 vijećnika, dva nezavisna s liste don Ivana Grubišića u pravilu su za sve Baldasarove ideje, a konačnu potvrdu da Nadzorni odbor Hajduka nema povjerenje vlasnika trebao bi dati Željko Kerum i njegovih pet vijećnika iz Hrvatske građanske stranke. A to Kerumu neće teško pasti, on ionako ne može smisliti Brbića. Još u ljeto 2012. godine, kada je Nadzorni odbor umjesto Hrvoja Maleša postavio Marina Brbića, tadašnji gradonačelnik Kerum bio je nezadovoljan izborom. Upao je u klub, tražio da Brbić ode. No, NO na čelu s Josipom Paladinom odbio je poslušati Kerumov nalog.

– Tog Brbića postavio je Jako Andabak, da ga ne mora plaćati u svojoj firmi. On je nosio kofere, ne zna ništa o poslu – nije Kerum tada birao riječi blateći Brbića.

Nije uspio, u ove dvije godine Brbić je opstao u fotelji čelnog čovjeka Hajduka, a Kerum se našao u nekim drugim poslovnim pothvatima poput predstečajne nagodbe svoje tvrtke.

Procedura od sto dana

Naravno, poštovat će se zakonske odredbe, što znači da će za bilo kakve promjene u Hajduku proći dosta mjeseci. Najprije Gradsko vijeće mora reći da nije zadovoljno radom "nadzornika", pa se mora sazvati sjednica Skupštine dioničara, koji moraju opozvati Nadzorni odbor i odmah predložiti nove ljude. A kako Baldasar želi poštovati dogovor o "narodnom klubu", udruga Naš Hajduk trebala bi napraviti izbore članova Nadzornog odbora koje potvrđuju vijećnici. Sve u svemu, to što smo nabrojili procedura je od najmanje sto dana. U kojoj je Brbić miran, jer njega smjenjuje Nadzorni odbor, a ne gradonačelnik ili Gradsko vijeće. Dakle, otjerati ga može tek novi NO, s time da Brbić ima pravo na otpremninu do kraja ugovora. Koji istječe u srpnju 2015. godine. Uostalom, za dvanaest mjeseci istječe mandat i sadašnjem Nadzornom odboru.

Kad već vodstvo Hajduka stvara dugove, a Baldasar kaže da dugovi trenutačno iznose oko 16 milijuna kuna, onda je pravo pitanje gdje je bio do sada i zbog čega je šutio. Kaže da je reagirao jer je ljutit zbog poraza od Dinama. Nevjerojatna gradonačelnikova priča, za male bebe...

>>Brbić odgovorio Baldasaru: Neću otići iz Hajduka, pa nije me on izabrao

Komentara 5

MA
magnum2013
10:20 29.10.2014.

Očito se više nemogu zatvarati oči pred kriminalom. Krediti su došli na naplatu i sad je panika.U jednom drugom članku vidimo gdje su se javili Torcidaši sa porukom da se ostavi na miru nikad zdraviji Hajduk, Čovjek se mora nasmijati na to kad vidi odgovor Brbića Baldasaru: Ne vraćamo kredite jer nema novaca! Vidimo da se u tom Hajduku nešto počelo kotrljati. Očito je Partija uvidjela da je preveliki zalogaj da se i dalje štiti Hajduka, a po izbornim jedinicama ne dobijaju glasove.

AR
ArsenT
16:40 28.10.2014.

Nije mi jasno kako klub ima tako malen dug. Uvijek se u neko zlo doba javi neki bivši igrač/trener od prije deset godina i digne neku veliku lovu. Ako je nakon svega dug tek nešto više od 2 milje EUR-a, onda super... prodaju malog Vlašića i na konju su...

GM
Gusta magla
15:59 28.10.2014.

Pa odkud sada dogovi kad su prije mjesec dana pricali da su 16 milijona kuna u plusu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije