Bundesliga

Banane su Neueru \"uspomena\" na omraženog Kahna

'Arjen Robben of Bayern Munich reacts after missing the chance to score with a penalty against Borussia Dortmund during their German first division Bundesliga soccer match in Dortmund, April 11, 2012.
'KAI PFAFFENBACH'
12.04.2012.
u 19:53

– U trenucima kada smo bili najbolji, primili smo pogodak – rekao je Jupp Heynckes

Četiri kola prije kraja njemačkog prvenstva dortmundska je Borussia odmakla Bayernu šest bodova (69-63). S obzirom na kvalitetu koju cijele sezone potvrđuje, čini se da će momčad Ivana Perišića obraniti naslov. Tragičar u Bayernovu porazu sa 1:0 bio je Arjen Robben koji je u 85. minuti promašio jedanaesterac koji je Bavarcima mogao donijeti barem bod i veće nade u osvajanje naslova.

– Ovo je vrlo razočaravajuće i gorko iskustvo, sramotno. U tri godine u Bayernu pucao sam 10 ili 11 penala, a ovo je prvi koji sam promašio. Ogorčen sam – kazao je Robben kojemu se nakon promašaja srbijanski nogometaš Neven Subotić unio u lice provocirajući ga.

No, Subotić se mogao pretvoriti u tragičara kada je u završnici susreta glavom prebacio loptu koja je odsjela na gredi i potom se odbila u noge baš Robbenu. Nizozemac je opet katastrofalno reagirao.

– Da sam ja trener, Robben ne bi izveo taj penal. Igrač na kojem je skrivljen penal ne izvodi najstrožu kaznu. Možda nisam u pravu pa je to pravilo izmijenjeno ili možda nije ni stiglo do Nizozemske – kazao je Bayernov počasni predsjednik Franz Beckenbauer.

A trener Bavaraca Jupp Heynckes kazao je:

– U trenucima kada smo bili najbolji, primili smo pogodak, tragično... Nismo imali sreće.

A neobično iskustvo imao je i Manuel Neuer. Bayernova vratara Borussijini su navijači zasuli bananama. Nije to bila rasistička poruka vrataru koji je svojedobno branio za Schalke, Borussijina najljućeg suparnika. Jer, još više su mrzili Olivera Kahna kojeg su isto tako gađali bananama nakon što je Harald Schmidt, poznati voditelj, sredinom devedesetih kazao da bi se mogao spotaknuti o svoje duge ruke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije