Prekinut derbi

HNS pokrenuo postupak protiv Futsal Dinama, a Bandić osudio nerede

Futsal Dinamo - Nacional
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
Autori: HNS, Hina
31.03.2016.
u 19:02

– Možda to smatrate mladenačkim hirom, ali to nije dobro i ja to osuđujem. Pozivam dečke da si pruže ruku, ispričaju jedni drugima, popiju kavu i da se to više nikada ne ponovi.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izrazio je žaljenje i osudio što je u srijedu derbi susret 17. kola malonogometnog prvenstva Hrvatske između Futsal Dinama i Nacionala u dvorani II Doma sportova bio prekinut zbog nereda na tribinama i ulaska Bad Blue Boysa na teren.

"Nažalost, dogodilo se to što se dogodilo. Možda to smatrate mladenačkim hirom, ali to nije dobro i ja to osuđujem. Pozivam dečke da si pruže ruku, ispričaju jedni drugima, popiju kavu i da se to više nikada ne ponovi. Ja mislim da tako trebamo rezonirati", poručio je Bandić.

Na pitanje novinara kako komentira što se nedavno zauzeo da Futsal Dinamo dobije svoje prostore u Domu sportova,  Bandić je rekao da je reagirao kako gradonačelnik treba reagirati.

"Kada su dečki, koji su jedni od najboljih u Hrvatskoj, stasali, preskočili sve lige i došli to toga da se bore za prvo ili drugo mjesto, ja sam dao nalog Uredu za obrazovanje i našoj Ustanovi za upravljanje sportskim objektima da ih vrate da igraju u Domu sportova", rekao je Bandić.

A Hrvatski nogometni savez priopćio je kako je pokrenuo disciplinski postupak protiv Futsal Dinama.

– Nakon sinoćnjih izgreda i posljedično prekinute prvenstvene utakmice 1. HMNL između Futsal Dinama i Nacionala, Hrvatski nogometni savez pokrenuo je disciplinski postupak protiv organizatora utakmice. U fazi je prikupljanje nužne dokumentacije nakon čega će brzo biti donesena odluka o registraciji utakmice i odluke u disciplinskom postupku – priopćeno je iz HNS-a.

>>Bandić: Futsal Dinamo će igrati tamo gdje zaslužuje, oni korektno rade svoj posao

>>Futsal Dinamo: Preuzimamo odgovornost, ali imamo dokaz da je naš navijač napadnut

>>VIDEO BBB napali golmana i predsjednika Nacionala: 'Ovo je užas, što nekome mora biti u glavi da udari igrača'

Komentara 7

BU
buljanzeljko453
19:49 31.03.2016.

Ma te kretene sto se nazivaju BBB, kriminalce i narkomane treba ova vlada za sva vremena ugasiti, nasilja dosta ovoj drzavi i sramocenja i van granica, najvise sramote hrvatsku kao I prave BBB kojih medju njima nisu, mislim da jeda je vrijeme Za STOP divljacima i nasilnicima oni u sportu nemaju sta traziti, kao I mali broj novinara i medija koji su do sada svako zlo pravdali nekim razlozima, svima treba stati na kraj Dosta bruke i to sve preko nogometa, a ti 500 ludjaka sa nogometnom osim nasilja nemaju veze nikakve.

PA
pappmisi
20:44 31.03.2016.

Hvala ti Zdravko Mamicu, ti si sve vreme govorio ko su ovi BBB , i bio si u pravu. Hvalati sto si ih proterao iz Svetinje. Samo Dinamo i Zdravko Mamic!

TO
Tonny96
19:34 31.03.2016.

Tu prčiju od kluba treba ukinut i prijate ko što smo i bili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije