BUNDESLIGA

Banović strijelac, Petriću karton

Ivica Banović
AFP
05.12.2009.
u 17:55

Hrvatski vezni nogometaš Ivica Banović istaknuo se pogotkom u gostujućem remiju 2:2 svog Freiburga kod Wolfsburga u 15. kolu Bundeslige.

Zabio je Banović iz jedanaesterca u 51. minuti utakmice za drugo vodstvo Freiburga na utakmici 2:1. Bio je to njegov četvrti bundesligaški gol ove sezone, a zabio ga je sigurno pucavši u desni kut Wolfsburgovog gola, nakon što je prethodno kazneni udarac izborio Daniel Caliugri.

Utakmica je na kraju okončala neodlučeno nakon što je Fabian Johnson u 81. minuti uskoristio sjajnu asistenciju Zvjezdana Misimovića petom na rubu kaznenog prostora i potom se sjurio prema golu i mirno prebacio vratara Pouplina.

Vratar Freiburga u 86. minuti spasio je bod gostima nakon što je Edin Džeko nakon ubacivanja sa strane pucao po golu s neka četiri metra neometan, a Pouplin je refleksnom reakcijom odbio loptu u gredu i spasio svoja vrata.

Aktualni prvaci tako nastavljaju blijeda izdanja ove sezone, pogotovo na svojoj Volkswagen Areni gdje su u osam ovosezonskih utakmica osvojili tek 11 bodova. Za usporedbu, prošlu su sezonu kod kuće imali gotovo savršen omjer, 16 pobjeda i jedan remi.

U redovima Freiburga Banović je u ulozi kapetana odigrao cijelu utakmicu, dok Mensur Mujdža nije ulazio u igru. Kod Wolfsburga su BiH reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović odigrali cijelu utakmicu.

Najuvjerljiviju pobjedu kola ostvarila je Borussia Dortmund koja je kod kuće potopila Nürnberg 4:0. Već do poluvremena je Borussia imala prednost 3:0 golovima Großkreutza, Barroisa i Zidana, da bi u drugom dijelu Hummels samo potvrdio slavlje.

Vodeća momčad prvenstvene ljestvice, Bayer Leverkusen, nije uspio slaviti na gostovanju kod Hannovera (0-0), iako su bili bolji na travnjaku, dok su u mini derbiju kola remizirali i HSV i Hoffenheim na Nordbank Areni.

U redovima HSV-a Mladen Petrić je u igru ušao u 61. minuti, a okončao je utakmicu sa žutim kartonom uz svoje ime. S druge strane, Josip Šimunić je odigrao svih 90 minuta.

 

Bundesliga, 15. kolo:

Borussia Dortmund – Nürnberg 4:0 (Großkreutz 8, Barrois 13, Zidan 36, Hummels 62)

Hamburg – Hoffenheim 0:0

Hannover – Bayer Leverkusen 0:0

Stuttgart – Bochum 1:1 (Tasci 63 / Fuchs 89)

Wolfsburg – Freiburg 2:2 (Bastians 27-ag, Johnson 81 / Idrissou 19, Banović 51-11m)

Eintracht - Mainz (kasnije)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije