Sada je i službeno

Barcelona je postavila ogromnu odštetnu klauzulu za Olma

Dani Olmo
Foto: FC Barcelona
1/5
10.08.2024.
u 07:00

- Presretan sam što sam vratio svom domu. Odrastao sam u La Masiji, imam pobjednički mentalitet kakav je dio Barcelone, ove ćemo sezone imati jako puno sjajnih igrača, a nadam se i uspjeha

Dani Olmo (26) novi je igrač Barcelone. Bivši igrač Dinama, a sada i RB Leipziga, jučer je potpisao ugovor do 2030. godine s katalonskim klubom. RB Leipzig će dobiti 55 milijuna eura i bonuse u visini od sedam milijuna eura. Barcelona je u ugovor ugradila odštetnu klauzulu od čak 500 milijuna eura.

Ranije se Olmo oprostio od Leipziga objavom na društvenim mrežama. ''Mlad klub, mlad igrač... Odrastali smo, osvojili prve trofeje i zajedno ispisali povijest. Dva kupa i superkup samo su neki od mnogih nezaboravnih trenutaka koji će zauvijek ostati u meni. Hvala, Leipzig, zauvijek ćeš biti u mom srcu", napisao je jedan od najboljih igrača netom završenog Eura.

Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. Uz to, prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom iduće Olmove prodaje.

Leipzig je prodao Olma u Barcelonu za fiksnih 55 milijuna eura. Dakle, čak i ako se ne ostvare bonusi, Leipzigov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 26 milijuna eura. Od tog iznosa Dinamu ide 20 posto ili 5,2 milijuna eura.

- Presretan sam što sam vratio svom domu. Odrastao sam u La Masiji, imam pobjednički mentalitet kakav je dio Barcelone, a ove ćemo sezone imati jako puno iznimno kvalitetnih igrača u momčadi - rekao je Olmo prilikom potpisivanja ugovora.

Novopečeni europski prvak sa Španjolskom i jedan od najboljih igrača Eura imao je i druge ponude, ali njegova je želja bila da se vrati kući. U novom ga klubu čeka i novi trener, Nijemac Hansi Flick, koji ga dobro poznaje iz Bundeslige. Prvi će trening odraditi u subotu nakon povratka momčadi s američke turneje, a prvu utakmicu sezone Barca igra 17. kolovoza kod Valencije.. 

>> Našli smo najbolje fotke s Olimpijskih igara. Neke su dostojne Louvrea

Dani Olmo
1/55
 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije