'SRETAN KOD KUĆE'

Barcelona i službeno potvrdila transfer Olma! Dinamo će zaraditi bogatstvo

Dani Olmo
Foto: FC Barcelona
1/7
09.08.2024.
u 17:12

"Sretan sam što sam se vratio kući", rekao je Olmo koji je kao mladić treunirao u La Masiji.

Dani Olmo i službeno je igrač Barcelone. Katalonski div i RB Leipzig postigli su dogovor, potvrdila je Barcelona. Španjolac će  potpisati ugovor na sljedećih šest sezona, do 30. lipnja 2030. godine, a njegova otkupna klauzula iznosi 500 milijuna eura.

"Sretan sam što sam se vratio kući", rekao je Olmo koji je kao mladić treunirao u La Masiji.

Olmo je iz Barcelone prešao u Dinamo i tamo se zadržao do 2020. kad je za čak 29 milijuna eura otišao u njemački klub što je drugi najskuplji transfer u povijesti hrvatskog prvaka nakon Marka Pjace koji je 2016. otišao u Juventus za 35 milijuna. 

Ako će Olmo biti plaćen minimalno 60 milijuna, to je 31 milijun profita za Leipzig. Od tog profita njemački klub će Dinamu morati isplatiti 20 posto, dakle minimalno 6,2 milijuna eura ulazi u blagajnu aktualnog hrvatskog prvaka. 

Olmo će tako prestići  35 milijuna zarađenih na Pjaci te postati igrač na kojem je Dinamo u svojoj povijesti najviše zaradio. Eto što je današnji marketing u nogometu i odakle ovolike financijske razlike između Dinama i drugih klubova, uz dakako sudjelovanje u glavnom turniru europskih natjecanja u kojima Dinamo svaku sezonu igra.

>> Ovo su supruge i partnerice naših reprezentativaca: Predivne dame najvjernija su im podrška s tribina

Dani Olmo
1/61
 
 
Ključne riječi

Komentara 6

JU
JurekJuric
17:55 09.08.2024.

Hvala tata...

FR
freeshooter
17:37 09.08.2024.

...to kako Barcelona posluje već duže pratimo, gotovo po rubu, pokazatelj je i ovo da svog igrača dovode za 60 mil... no nama dobro, bili smo mi vidoviti, hvala Ti naš Olmiću, i čekamo te 2030 u našem Dinamu, još sezonu dvije za pamćenje...

DM
D'Mich
02:48 10.08.2024.

Što god mislili o njemu to je bio Maminho. Divim mu se kako je sa barcine klupe skinuo ovoga i napravio klasnog igrača i čovjeka. Maestralno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije