Zapeo u PSG-u

Barcelona ovoga ljeta odbila Neymarovu ponudu: Dva su razloga zašto ne žele vratiti svoju superzvijezdu

Champions League - Round of 16 First Leg - Paris St Germain v Bayern Munich
Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS
1/6
10.07.2023.
u 09:47

Brazilac i njegov tim agenata pokušao je iskoristiti priliku koja se otvorila nakon Messijevog odlaska u Inter Miami. Ipak, princ nije imao isti tretman kao i kralj, a Neymar nastavlja u klubu u kojem nikad nije ostvario svoje potencijale

Nakon što ovoga ljeta nisu uspjeli vratiti kralja Camp Noua, Lionela Messija, Barcelona i je pružena prilika da ponovo potpiše princa, Neymara. Brazilac je, čini se, sve bliže odlasku iz PSG-a u kojem nije uspio ostvariti uspjehe koje je zamišljao i uvrstiti se među osvajače Zlatne lopte, zbog čega je 2017. otišao iz Barcelone za 222 milijuna eura.

Nagađa se kako je njegova idealna destinacija Barcelona, no Mundo Deportivo piše da se ponuda transfera već dogodila ovoga ljeta kada su predstavnici igrača prišli klubu s ponudom. Među njima je i agent Pini Zahavi, koji ima dugostojeći poslovni odnos s predsjednikom Joanom Laportom.

GALERIJA Luka Modrić potpisao novi ugovor za Real: U Madridu ostaje još 12 mjeseci

Champions League - Round of 16 First Leg - Paris St Germain v Bayern Munich
1/13

Španjolci pišu kako su namjeravali iskoristiti priliku koju je otvorio Messijev odlazak u Inter Miami i preseliti Neymara u Kataloniju. Ipak, čini se da to u trenutnoj situaciji nije moguće te je Barcelona brzo odbila ponudu. Navode i kako su iza toga dva razloga.

VEZANI ČLANCI:

Premda dobro znaju koliko dobro Neymar može igrati, a ponajviše Xavi Hernandez koji je s Brazilcem dijelio teren, primarni razlog odbijanja bila je nezavidna financijska situacija u kojoj se španjolski prvaci nalaze. Nema sumnje da bi transfer bio izrazito skup, a na to samo treba pribrojati pitanje plaće i ligaške financijske fair-play regulative.

Osim toga, pišu i kako je Neymar ličnost koja može bitno podijeliti kako javnost, tako i momčad koja je postigla izvrsnu ravnotežu i uigranost. Stoga klub ne želi ugroziti usklađenost i odnose unutar svlačionice dovođenjem eventualno kontroverzne ličnosti poput Neymara.

VIDEO Napustio školu sa 16 godina, puši, jede kobasice i kroasane i najplaćeniji je hrvatski sportaš

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije