ajax - barca 0:2

Barcelona u Amsterdamu izborila osminu finala, Rakitić igrao do 80. minute

Ajax - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
05.11.2014.
u 23:15

Domaći su od 71. minute igrali s igračem manje, nakon isključenja Veltmana.

Barcelona je u 4. kolu skupine F stigla do prve pobjede u Nizozemskoj nakon 18 godina (kada je pao PSV) i izborila nastup u osmini finala Lige prvaka. Bez velikih teškoća momčad Luisa Enriquera savladala je Ajax (2:0), a junak je bio dvostruki strijelac Lionel Messi (u 36. i 76. minuti).

Argentinac je tako preskočio Cristiana Ronalda i izjednačio se s Raulom na vodećem mjestu ljestvice najboljih strijelaca Lige prvaka. Postigli su po 71. pogodak dok se Portugalac zaustavio na 70 golova.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Ivan Rakitić bio je u početnom sastavu, a igrao je do 80. minute kada ga je zamijenio Rafinha.

Katalonska momčad doživjela je u domaćem prvenstvu dva neugodna poraza, protiv Reala i Celte pa je u Amsterdamu tražila iskupljenje. Posao joj je uvelike olakšalo i isključenje Joela Veltmana u 71. minuti neposredno nakon što je Milik u 67. minuti mogao poravnati rezultat no pogodio je, udarcem glavom, vratnicu. Doduše i Luis Suarez je u 59. minuti mogao zaključiti priču da je pogodio kada je nakon sjajnog Messijevog proigravanja sam izašao pred Cillessena. Urugvajac ipak nije zatresao mrežu bivšem klubu.

Dodajmo kako je Enriqueova momčad slavila protiv Ajaxa i prije dva tjedna na Nou Campu (3:1).

A katalonskoj momčadi na ruku je išao i APOEL-ov poraz u Parizu (1:0) pa ljestvica skupine F izgleda ovako: PSG 10 bodova, Barcelona 9, Ajax 2 i APOEL 1 bod.

Statistiku utakmice možete pročitati na portalu Goal.com.

>>Rakitić i ekipa okreću leđa Enriqueu: Taj se sav izgubio!

>>Srna zabio u pobjedi, Maribor izvukao bod s Chelseajem

Komentara 1

DU
Deleted user
07:13 06.11.2014.

Dobra tekma, visoki ritam, Ajax je dobro parirao Barci, imao i inicijativu u par navrata do Messijevog krumpira. Šteta što Raketa nije bio raspoložen, imam feel da je umoran, ali to traje već par tekmi za redom (u kojima je igrao).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije