Zagreb i Dinamo ispratili Lamzu

Barišić o Lamzi: Otišao je plavi veseljak, dribler, žongler, a postao je amblem slavne generacije

Komemoracija za legendu Dinama, Stjepana Lamzu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/13
19.01.2022.
u 11:43

U bolnici je ležao devet mjeseci nakon pada s balkona u slavlju nakon izbacivanja Eintrachta u polufinalu Kupa velesajamskih gradova. Pokušao se vratiti, ali nije išlo - dodao je Barišić.

Obitelj, Grad Zagreb i Dinamo jučer su se u zagrebačkom hotelu "Westin" oprostili od Stjepana Štefa Lamze, sjajnog igrača Dinama iz čuvene generacije iz 1967. godine koji je preminuo prošle srijede u 82. godini. Uz obitelj je komemoraciji nazočila i delegacija Dinama, cijelo vodstvo maksimirskog kluba, a došli su i neki igrači prve momčadi s priprema u Rovinju.

Bio je tu i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, delegacija HNS-a predvođena Zorislavom Srebrićem i predsjednikom Marijanom Kustićem, bivši Lamzini suigrači...

- Poštovana obitelj Lamza, dragi prijatelji, opraštamo se od nogometnog velikana, igračke legende i miljenika navijača, našeg prijatelja Stjepana Lamze. Posebno smo ponosni što je bio i ostao vezan uz Dinamo do posljednjeg dana - rekao je među ostalim Dinamov predsjednik Mirko Barišić, jedan od onih (Zorislav Srebrić, Zdenko Kobeščak...) koji su se jučer lijepim riječima oprostili od nogometnog velikana, evocirali uspomene na tog virtuoza s loptom, podsjetili na neke od brojnih anegdota koje su proživjeli sa Štefom Lamzom tijekom njegove karijere.

 

- Otišao je plavi veseljak, dribler, žongler. Bio je jedan od glavnih potpisnika najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti. Lamza je prva asocijacija na pehar iz 1967., postao je amblem generacije. U bolnici je ležao devet mjeseci nakon pada s balkona u slavlju nakon izbacivanja Eintrachta u polufinalu Kupa velesajamskih gradova. Pokušao se vratiti, ali nije išlo - dodao je Barišić.

Posljednji ispraćaj Stjepana Lamze bio je jučer u 15 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije