Liga prvaka

Bayern se u Baselu nastoji iskupiti za loše igre i rezultate

'Christian Wetklo of Mainz 05 makes a save next to Munich\'s Ivica Olic during their German Bundesliga first division soccer match against Bayern in Munich September 25, 2010. REUTERS/Michael Dalder
'MICHAEL DALDER'
28.09.2010.
u 09:55

Njemački novinari već nude zaključke da je Bayernova vrijednost bez Nizozemca Robbena umanjena za pola.

Može li se Bayernova jesenska prekretnica dogoditi u Baselu? U utorak, u 2. kolu skupine E Lige prvaka, Bavarci gostuju u Švicarskoj i samo bi pobjeda donijela mir u prilično uznemirenu svlačionicu.

Subotnji domaći prvenstveni poraz od Mainza (1:2) pokazao je trenutačnu Bayernovu istinu - većina nogometaša igra znatno ispod svoje objektivne razine! A izostanak ozlijeđenog Arjena Robbena nagnao je njemačke novinare da napišu i ovu rečenicu:

"Bez Robbena, Bayernova je vrijednost umanjena za pola!".

Ivica Olić i Danijel Pranjić utopili su se u Bayernovu sivilu, a posebno je znakovit podatak da trojica udarnih napadača - Klose, Olić i Gomez - još nisu u Bundesligi zatresli suparničku mrežu.

– Virus "Gomez" napao je Klosea i Olića – sarkastično je primijetio jedan njemački komičar i time najbolje opisao Bayernov jalovi rujan.

– Moramo preživjeti ovo razdoblje. Dobro smo startali u Ligi prvaka, nadam se da ćemo i u Baselu postići dobar rezultat, koji bi nam dao vjetar u leđa uoči bundesligaških utakmica – rekao je Bayernov trener Louis van Gaal uoči gostovanja u Baselu.

U Amsterdamu će Ajax ugostiti nogometaše Milana, koji dolaze bez ozlijeđenih Ambrosinija i Pata. Madridski Real gostuje u Auxerreu, Josea Mourinha muči neefikasnost momčadi, a španjolska javnost nezadovoljna je i načinom Realove igre. Dodajmo i da će Arsenalov domaćin biti Partizan u Beogradu, a Chelsea će kod kuće, nakon poraza u Manchesteru, odmjeriti snage s Olympiqueom iz Marseillea. (pj)

Komentara 1

OB
-obrisani-
14:05 28.09.2010.

Bayern se u Baselu nastoji iskupiti za loše igre i rezultate tako da če onu dvojicu balkanaca staviti na tribine a zaigrače EU momci iz Njemačke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije