Liga prvaka

Beckham se vraća kući, ali samo po oproštaj od lige

'Manchester United\'s Darren Fletcher (L) challenges AC Milan\'s David Beckham (C) and Daniele Bonera during their Champions League soccer match at the San Siro stadium in Milan February 16, 2010. Man
'ALESSANDRO BIANCHI'
10.03.2010.
u 09:53

Real napadački igra dobro, no upitna je obrambena igra i to je velika Lyonova šansa. Pogotovo zbog 1:0 iz Francuske.

Stotine milijuna eura, dolara ili tko zna čega potrošio je madridski Real za pojačanja. Uostalom, Kaka i Cristiano Ronaldo sami su koštali više nego većina cijelih nogometnih momčadi. Skuplji su i od udarnih 11 igrača Lyona u dvoboju s kojim će Real večeras pokušati naći put do četvrtfinala Lige prvaka. No, s obzirom na Lyonovih 1:0, Madriđani nemaju nimalo lagan posao.

– Real je već dulje vrijeme primjer da kupnja velikih igrača ne znači automatski i veliku momčad. Treba vremena za stvaranje momčadi. Iako, Real je veća momčad od Lyona i Francuzi će teško obraniti tu minimalnu prednost – drži Dinamov trener Krunoslav Jurčić.

Kaka ne vidi obvezu

Ricardo Izecson Dos Santos Leite za Real još nije igrao dojmljivo iako je njegov učinak, zajedno s Cristianovim, vrlo dobar. Da ne bude zabune, riječ je o Kaki, koji je iznio zanimljivo mišljenje uoči uzvrata s Lyonom:

– Pobjeda na stadionu Santiaga Bernabeua treba nam biti motiv, ali ne obveza. Shvatimo li to kao obvezu, samo ćemo biti pod dodatnim pritiskom, a tada nije lako igrati.

Lako je to reći, ali dojam je da su u Madridu već nestrpljivi i da od dvojca Kaka - Criatiano Ronaldo koji je koštao 140 milijuna eura traže naslove, kako španjolski tako i europski. Pa ulazak Reala u daljnje natjecanje ipak postaje obveza.

Real i Lyon ulaze u taj susret nakon dobrih serija. U zadnjih pet utakmica Real je postigao četiri pobjede, uz taj poraz od Lyona u Francuskoj. Francuski klub je u subotu pokvario učinak, da nije remizirao s Boulogneom, imao bi svih pet pobjeda.

Šteta što u tom srazu nećemo vidjeti Dejana Lovrena koji nema pravo nastupa jer je već igrao u Europi za Dinamo. Doduše, pitanje je bi li i dobio priliku jer je posljednjih nekoliko utakmica gledao s klupe.

Otočki mediji bave se Davidom Beckhamom. Becks se vraća kući, dolazi na svoj Old Trafford.

Becks se veseli

– Već sam se u Milanu posebno osjećao igrajući protiv Uniteda, a sad ću na Old Traffordu biti posebno emotivan. U Milanu su mi skandirali i navijači Manchestera, unaprijed se ježim pri pomisli na 70.000 navijača u Manchesteru – kaže Beckham.

No, nakon 3:2 poraza na San Siru, teško da se može nadati nečemu velikom u uzvratu. Rani Ronaldinhov gol i sjajna Seedorfova peta tek su ublažili Milanov poraz.

– Ne vjerujem da bi trener bio zadovoljan čuvanjem prednosti iz prve utakmice. Nastojat ćemo zabiti gol i dokrajčiti ih – kaže Wayne Rooney koji je Milance dobrim dijelom, sa dva pogotka, dotukao u prvoj utakmici.

– Manchester je apsolutni favorit. Milan je od svih momčadi koje su ostale u natjecanju najnehomogeniji. Ima vrhunske igrače, ali i jako slabe, vrlo iskusne i one koji tek počinju, puno je posla da bi se stvorila prava momčad – ističe trener plavih Krunoslav Jurčić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije